Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία σε χιλιάδες κατοίκους από σπειροειδή λάμψη στον ουρανό

Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία σε χιλιάδες κατοίκους από σπειροειδή λάμψη στον ουρανό

Το λαμπερό σπειροειδές νέφος αερίου φώτισε τον ουρανό πάνω από τον Νέλσον, μια πόλη στο άκρο του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας

Μια μυστηριώδης φωτεινή μπλε σπείρα στον ουρανό της Νέας Ζηλανδίας προκάλεσε ανησυχία σε χιλιάδες ανθρώπους πολλοί από τους οποίους έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στις Αρχές μιλώντας για εξωγήινους.

Το λαμπερό σπειροειδές νέφος αερίου φώτισε τον ουρανό πάνω από τον Νέλσον, μια πόλη στο άκρο του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας, και ταξίδεψε 750 χιλιόμετρα νότια στο νησί Στιούαρτ

Οπως αναφέρει όμως η Daily Mail οι ειδικοί λένε ότι η αιτία της ήταν πολύ πιο κοντά στη Γη.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Unexplained Mysteries

Οι κάτοικοι του νότιου νησιού ανακάλυψαν ότι το παράξενο αστρικό φαινόμενο προκλήθηκε από ανθρωπογενή διαστημικά σκουπίδια – έναν ετοιμοθάνατο πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ.

Η SpaceX εκτόξευσε έναν πύραυλο Falcon 9 που μετέφερε δορυφόρους Globalstar DM15 το πρωί της Κυριακής – η τρίτη πτήση πυραύλων σε 36 ώρες.

Καθώς ο πύραυλος απελευθέρωσε το ωφέλιμο φορτίο του, περιστράφηκε και εξαέρωσε το καύσιμο, γεγονός που προκάλεσε ένα ίχνος ατμού που αντανακλούσε το φως του ήλιου. Το φωτισμένο λοφίο του πυραύλου δημιούργησε τον ορατό μπλε στροβιλισμό.

Η New Plymouth Astronomical Society είπε ότι η χωματερή καυσίμων ήταν η πιο πιθανή αιτία εμφάνισης της εντυπωσιακής σπείρας.

Η σπείρα που εθεάθη στον ουρανό απόψε γύρω στις 19:30 ήταν πιθανότατα μια χωματερή καυσίμου ή λοφίο καυσαερίων από εκτόξευση πυραύλων SpaceX», έγραψε σε σχετική ανάρτηση στο Facebook.

«Παρόμοια εφέ έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν και το Globalstar 2 FM15 της SpaceX είναι πιθανό να είχε περάσει από  τη Νέα Ζηλανδία εκείνο το χρονικό διάστημα».

Η εκπληκτική μπλε σπείρα ήταν ένα εξαιρετικό θέαμα για χιλιάδες Νεοζηλανδούς παρά την λιγότερη εντυπωσιακή, εν τέλει, εξήγηση για την προέλευσή της σε σχέση με το σενάριο της εμφάνισης εξωγήινων.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024