Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Λειψυδρία απειλεί τη χώρα - περιοχές σε έκτακτη ανάγκη

Ιταλία: Λειψυδρία απειλεί τη χώρα – περιοχές σε έκτακτη ανάγκη

Ο Έτορε Πραντίνι, πρόεδρος της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, ζήτησε να κηρυχθεί όλη η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στα πέντε αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης Ντράγκι πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη, σήμερα το βράδυ, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Με δελτίο η άρδευση

Σε ό,τι αφορά τον μεγαλύτερο ποταμό της Ιταλίας, τον Πάδο, σήμερα αποφασίστηκε να μειωθεί κατά 20% η χρήση των υδάτινων πόρων του για την άρδευση των εκτάσεων της Βόρειας Ιταλίας. Είναι ένας πρώτος «ήπιος» περιορισμός, για να μην πληγεί, ακόμη περισσότερο, ο γεωργικός τομέας. Στο μεταξύ, και η στάθμη των ποταμών ‘Αρνο στην Τοσκάνη και Τίβερη στην Ρώμη, έχει μειωθεί αισθητά.

Σε έκτακτη ανάγκη

Παράλληλα, ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λατίου (της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης) ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει την όλη περιοχή αρμοδιότητάς του σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης, ώστε να ληφθούν αμεσότερα όλα τα αναγκαία μέτρα, προς αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

«Η χρήση του νερού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, αρχίζοντας από τα νοικοκυριά, διότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη», εξήγησε ο Τζινγκαρέτι.

Προτεραιότητες

Ο Έτορε Πραντίνι, τέλος, πρόεδρος της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, ζήτησε να κηρυχθεί όλη η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δύο άμεσες προτεραιότητες: την αύξηση των υποδομών για την συσσώρευση και φύλαξη νερού, και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των μηχανημάτων καθαρισμού, προς επαναξιοποίηση των υδάτων.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024