Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος: Στα πρότυπα των στρατιωτικών σχολών η εκπαίδευση των αστυνομικών

Θεοδωρικάκος: Στα πρότυπα των στρατιωτικών σχολών η εκπαίδευση των αστυνομικών

Στη διαβούλευση νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Στα πρότυπα των στρατιωτικών σχολών διαμορφώνεται η εκπαίδευση στη σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με βάση το νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση. Μιλώντας για το θέμα αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η σχολή αξιωματικών της αστυνομίας με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει κανονικό πανεπιστήμιο.

Κανονικό πανεπιστήμιο

«Δίνουμε για διαβούλευση το καινούριο μας νομοσχέδιο, το οποίο αφορά την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης. Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας διαμορφώνεται στα πρότυπα των Ανώτατων παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο βρίσκεται η Σχολή Ευελπίδων. Όταν ψηφιστεί θα είναι πλέον ένα κανονικό πανεπιστήμιο. Αναβαθμίζονται τα προγράμματα σπουδών. Δίνεται έμφαση σε πολύ υψηλό ποιοτικό επίπεδο και διαδικασίες αξιολόγησης. Επίσης, ανοίγουμε ακόμα περισσότερο την Αστυνομική Ακαδημία στο προσωπικό της ακαδημαϊκής κοινότητας, το οποίο θα έχει καθοριστικό ρόλο στις εκπαιδευτικές διαδικασίες εμπεδώνοντας το αίσθημα της αξιοκρατίας το οποίο χρειαζόμαστε πάρα πολύ στην αστυνομία συνολικά» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο parapolitika fm.

Επαγρύπνηση για τον Έβρο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέπεμψε μήνυμα επαγρύπνησης για τον Έβρο σημειώνοντας ότι «αυτή η απειλή εκδηλώνεται κάθε μέρα και κάθε νύχτα. Σχεδόν 1.000 παράνομοι μετανάστες επιχειρούν να μπουν  από τον Έβρο και αποτρέπονται από την Ελληνική Αστυνομία η οποία έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων πάντοτε με σεβασμό στις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Πιστεύω ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εκτιμά τον σαφή και αποτελεσματικό τρόπο που η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της, γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Άλλωστε είναι μαζί μας και ο FRONTEX».

«Είμαστε ανθρωπιστές αλλά και υποχρεωμένοι να φυλάμε τα σύνορα της πατρίδας μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει στην Ελλάδα, ούτε ένας παράνομος μετανάστης. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλους εντός και εκτός Ελλάδας στην Ευρώπη και στη γειτονική Τουρκία, η οποία πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό. Το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό, εάν υπάρξει ακόμη πιο μαζική απειλή, υπάρχει πλήρης ετοιμότητα  σε ελάχιστο χρόνο να βρεθούν εκεί ακόμη ισχυρότερες δυνάμεις της αστυνομίας, από αυτές που ήδη έχουμε διαθέσει» συμπλήρωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Βρίσκουμε τρόπους και βγάζουμε τους αστυνομικούς στις γειτονιές

Από τη  πρώτη μέρα που ήρθα σε αυτό το Υπουργείο, το βασικό καθήκον που εκπληρώνω είναι να βγάζω τους αστυνομικούς στις γειτονιές» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνοντας ότι «υπάρχει το 70% του εγκλήματος στην Αττική αλλά είναι μόνο το 30% των αστυνομικών μας καθώς κάποιοι από τη δεκαετία του ’80 έχουν φροντίσει να μην μπορείς να μεταθέσεις αστυνομικό από την υπόλοιπη Ελλάδα αν ο ίδιος δεν συμφωνεί. Κάνουμε όμως κάτι πολύ πρακτικό και ουσιαστικό. Ποιο είναι αυτό; Ψηφιοποιούμε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είναι ο κρίσιμος τομέας της επίδοσης των δικογράφων. 1.500 αστυνομικοί ασχολούνται με το να επιδίδουν κάθε χρόνο ενάμιση εκατομμύριο δικόγραφα. Αυτό το Σεπτέμβρη οι αστυνομικοί αυτοί θα είναι στις γειτονιές. Οι ΟΠΠΙ, οι 300 ειδικοί φρουροί με την έγκριση από το ΣτΕ του εφαρμοστικού διατάγματος θα διατεθούν στα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου».

Οι πρυτάνεις πρέπει να εφαρμόσουν όσα προβλέπονται από τον νόμο

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος απηύθυνε κάλεσμα στους πρυτάνεις «να εφαρμόζουν τους νόμους, όπως απαιτούμε από όλους τους πολίτες να εφαρμόζουν τους νόμους. Εμείς, είμαστε έτοιμοι με τις Όμαδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και πρέπει να εφαρμόσουν όσα προβλέπονται».

Σε 8.500 έλεγχους της Τροχαίας βεβαιώθηκαν 4.354 παραβάσεις

Σε ότι αφορά την Τροχαία ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «έχω ακούσει αρκετά παράπονα για την Τροχαία. Για αυτό το λόγο έχω συγκαλέσει συσκέψεις και έχω ζητήσει από την Τροχαία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους. Θέλω να είμαι πολύ συγκεκριμένος. Εδώ πέρα ζω κυκλοφορώ και βλέπω. Αλλά, ελέγχω κιόλας ως πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας και αυτό που έχω να σας πω είναι ότι, κάθε Δευτέρα η Τροχαία θα ανακοινώνει τι ελέγχους έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και τι αποτελέσματα είχαν αυτοί . Λοιπόν, για τις ημέρες που πέρασαν στην Αττική έγιναν σχεδόν 8.500 έλεγχοι, υπήρξαν 4.354 παραβάσεις, από ότι βλέπω πάρα πολλές από αυτές, για υπερβολική ταχύτητα, για μη χρήση προστατευτικού κράνους, για ποτό. Απαιτώ να ενταθούν αυτοί οι έλεγχοι για να ανταποκριθούμε σε αυτό που θέλουν οι πολίτες γιατί είναι υποχρέωση μας, γιατί όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για την ανθρώπινη ζωή, για να μην σκοτώνεται ο κόσμος στην άσφαλτο και ειδικά νέα παιδιά».

Εφικτός στόχος η αυτοδυναμία – Καμία χαλαρή ψήφος

Σε ότι αφορά τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις ο κ. Θεοδωρικάκος επέμεινε πως στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η αυτοδυναμία και σημείωσε πως «δεν πρόκειται να γυρίσουμε στο χθες του διχασμού και του λαϊκισμού» αναφερόμενος στην διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Διαβάστε επίσης Γαλλικές εκλογές: Ανησυχία και προβληματισμός στην Αθήνα – Ποιο μήνυμα λαμβάνουν κυβέρνηση και κόμματα

«Καθόλου χαλαρή δεν πρέπει να είναι η ψήφος στις εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική, γιατί ο καθένας αντιλαμβάνεται, ότι θα χρειαστεί και δεύτερη εκλογή στη συνέχεια με τον Εκλογικό Νόμο που έχει ψηφίσει αυτή η κυβέρνηση. Είναι εφικτή η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις δεύτερες εκλογές.

»Θα πρέπει η βάση που θα έχει πάρει η Νέα δημοκρατία από τις εκλογές της απλής αναλογικής, να είναι πολύ υψηλή. Άρα καμία χαλαρή ψήφος, απλός θα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε όταν έρθει η ώρα, 2 φορές.

»Καμία χαλαρή ψήφος δεν επιτρέπεται, γιατί δεν επιτρέπεται να γυρίσουμε στο χθες του διχασμού, του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της αποτυχίας. Η Ελλάδα στα δύσκολα, έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι και σωστό προσανατολισμό, που αυτά απέδειξε ότι τα έχει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός μας, αυτά τα 3 δύσκολα χρόνια που αντιμετωπίσαμε πολλαπλές και αλλεπάλληλες κρίσεις που ήρθαν όλες από το εξωτερικό.

»Σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογών, έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα, με σαφήνεια,  κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός της χώρας. δεν επιτρέπεται σε κανένα μέρος του Υπουργικού Συμβουλίου, να μιλάει. Θα είμαι στρατιώτης της παράταξης από την πρώτη μέρα μέχρι το τέλος» δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024