Ουκρανία: Διασώθηκαν οι ανθρακωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί σε ορυχείο στο Ντονέτσκ
Οι ανθρακωρύχοι βρίσκονταν κάτω από το έδαφος, όταν διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο Ζασιάντκο της ουκρανικής περιφέρειας Ντονέτσκ, αλλά όλοι τους είναι τώρα ασφαλείς και κανείς δεν έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Εβδομήντα επτά (77) ανθρακωρύχοι που είχαν παγιδευτεί σε ορυχείο, στη διάρκεια διακοπής ρεύματος και βομβαρδισμών, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, που τελεί υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, διασώθηκαν σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων.
Οι ανθρακωρύχοι βρίσκονταν κάτω από το έδαφος, όταν διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο Ζασιάντκο της ουκρανικής περιφέρειας Ντονέτσκ, αλλά όλοι τους είναι τώρα ασφαλείς και κανείς δεν έχει τραυματιστεί, ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση.
Οι φιλορωσικές αρχές των αυτονομιστών στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ επέρριψαν την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς στις ουκρανικές δυνάμεις.
Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Κίεβο.
Η Ουκρανία, πάντως, διαψεύδει τακτικά τη διεξαγωγή οποιωνδήποτε επιθέσεων στις δύο περιοχές που περιλαμβάνει το Ντονμπάς, τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπου αυτονομιστές κατέλαβαν μεγάλα τμήματα εδάφους το 2014.
Η Ρωσία αναγνώρισε τις δύο αυτές περιφέρειες ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες, αλλά θεωρούνται τμήματα της Ουκρανίας από το Κίεβο και τα Ηνωμένα Έθνη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Βιομηχανία αγωγών κατά κυβερνήσεων από εταιρείες υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442