Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «σενάριο» για την υγεία του Τομ Χανκς

Το «σενάριο» για την υγεία του Τομ Χανκς

Ανησυχία και συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει ένα βίντεο από πρεμιέρα ταινίας στην Αυστραλία, όπου το χέρι του εμφανώς αδυνατισμένου ηθοποιού τρέμει

«Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στον κόσμο για να κάνεις μια ταινία απ’ ό,τι εδώ, στη Χρυσή Ακτή. Εχω γυρίσει ταινίες στο Μαρόκο, στο Λος Αντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Σιάτλ και στο Βερολίνο. Κανένα μέρος από αυτά δεν έχει αυτό που έχει η Χρυσή Ακτή, και τι είναι αυτό; Δύο λέξεις. Καμία από αυτές τις άλλες πόλεις δεν έχει Dan Murphy (σ.σ.: αυστραλέζικη αλυσίδα από κάβες)».

Αυτά έλεγε από μικροφώνου ο Τομ Χανκς, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη της Αυστραλίας (βρίσκεται νότια του Μπρισμπέιν) με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας του Μπαζ Λούρμαν «Elvis» για τη ζωή του Ελβις Πρίσλεϊ.

Ο χολιγουντιανός σταρ υποδύεται τον μάνατζερ του «βασιλιά του ροκ εντ ρολ» και μάλιστα για τις ανάγκες του ρόλου του ξύρισε το κεφάλι του αφού ο «Συνταγματάρχης» Τομ Πάρκερ ήταν φαλακρός. Τη στιγμή που ο Χανκς απευθυνόταν στο κοινό, το δεξί του χέρι με το οποίο κρατούσε το μικρόφωνο άρχισε να τρέμει πολύ έντονα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει και το αριστερό του χέρι για να συγκρατήσει το μικρόφωνο από τη βάση του.

Η κινητική αυτή δυσκολία δεν φαίνεται να έγινε αντιληπτή από τους παρευρισκόμενους, αφού ο Χανκς έκλεισε την ομιλία του χωρίς καμία αναταραχή στην αίθουσα λέγοντας: «Περάσαμε υπέροχα μαζί σας εδώ. Υπάρχει κάτι εδώ στον κόσμο και στην περιοχή της Χρυσής Ακτής που κάνει τους πάντες να κυκλοφορούν με μια έκφραση εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Το νιώσαμε κι εμείς αυτό. Η εμπιστοσύνη σας, η χαρά και o ενθουσιασμός σας πέρασε και στην ταινία μας. Εχει έναν χρυσό γιο της περιοχής, τον Μπαζ Λούρμαν, που αγαπά την Αυστραλία περισσότερο απ’ ό,τι τα καγκουρό, περισσότερο κι από το Dan Murphy».

Μάλιστα ο Χανκς μετά την πρεμιέρα της ταινίας στην Αυστραλία επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου το φιλμ προβλήθηκε στις 11 Ιουνίου στην Γκρέισλαντ, την περίφημη έπαυλη σε ένα κτήμα 13,8 στρεμμάτων στο Μέμφις του Τενεσί, που κάποτε ανήκε στον Ελβις Πρίσλεϊ.

Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η εκδήλωση στην οποία μίλησε ο Τομ Χανκς πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου – ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο – και η ανησυχία και ο δημόσιος διάλογος προέκυψαν πριν από δύο μέρες όταν το ανέβασε η «Daily Mail». Φυσικά και έγινε αμέσως viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ τα πρώτα σχόλια ήταν ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες έκαναν λόγο για αρχή της νόσου Πάρκινσον.

Κάποιοι μάλιστα έδωσαν περισσότερη ένταση στα σχόλια κάνοντας αναφορά σε ένα ακόμη βίντεο με τον 65χρονο βραβευμένο με Οσκαρ ηθοποιό να δείχνει φανερά αδυνατισμένος. Την ίδια στιγμή όμως οι πιο ψύχραιμοι μίλησαν για το δικαίωμα του ηθοποιού να μιλήσει οποτεδήποτε αυτός θελήσει για την υγεία του, καθώς τα βιαστικά δημόσια συμπεράσματα εκτός από λανθασμένα είναι και άκομψα. Κάποιος μάλιστα από τους συμμετέχοντες στις ανοιχτές αυτές συνομιλίες έγραψε ότι «η μητέρα μου έχει διαβήτη και κάποιες φορές τρέμει το χέρι της».

Ο Τομ Χανκς το 2013 δημοσιοποίησε ότι διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2. Μέχρι στιγμής ο ηθοποιός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το βίντεο που κυκλοφόρησε από την ομιλία του στην Αυστραλία, ενώ οι φαν συνεχίζουν να εκδηλώνουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση της υγείας του. Μετά το βίντεο με το τρέμουλο στο χέρι ανέβηκε ένα ακόμη το οποίο δείχνει τον γνωστό ηθοποιό – και πολιτογραφημένο Ελληνα – να κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης φανερά αδυνατισμένος, προκαλώντας νέο γύρο συζητήσεων.

Το επεισόδιο με τους φαν

Τα νέα όμως από τον δημοφιλή ηθοποιό δεν σταματούν καθώς ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε προκάλεσε νέες συζητήσεις. Εξω από εστιατόριο στο οποίο δειπνούσαν ο ηθοποιός με τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον τους περίμεναν θαυμαστές τους για να τους χαιρετήσει και να του ζητήσουν αυτόγραφα. Λίγο πριν επιβιβαστούν στις μαύρες λιμουζίνες που τους περίμεναν ένας από φαν τους έσπρωξε τη Ρίτα Γουίλσον, εκείνη σκόνταψε και παραλίγο να πέσει κάτω.

Οταν το αντιλήφθηκε αυτό ο Χανκς μετέφρασε σε «ασέβεια» την κίνηση του θαυμαστή τους και έξαλλος του είπε: «Κάνε πίσω. Σπρώχνεις τη σύζυγό μου;». Και αυτό το βίντεο το κυκλοφόρησε η «Daily Mail». Προς το τέλος και λίγο πριν οι δυο τους μπουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν ένας από τους άνδρες ακούγεται να λέει «συγγνώμη για αυτό, Τομ».

Αξίζει όμως να κλείσουμε με μια ατάκα του από τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες στους «New York Times». «Τον Ιούλιο θα γίνω 66 ετών και δουλεύω ως ηθοποιός για να βιοποριστώ από τα 20 μου χρόνια. Σαράντα έξι χρόνια και τώρα ξέρω αυτό που ήταν προφανές όταν ήμουν 20 ετών. Είναι αυτό που είπε ο Σπένσερ Τρέισι: «Να ξέρετε τις ατάκες σας και να μην πέφτετε πάνω στα έπιπλα. Μάθετε τα λόγια σας. Να είστε ακριβείς. Πείτε την αλήθεια» Αυτό είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024