Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοτουρκικά: «Οι Τούρκοι θα επαναφέρουν την ένταση» εκτιμά ο Δεσποτόπουλος - Τι λένε κάτοικοι της Τήλου

Ελληνοτουρκικά: «Οι Τούρκοι θα επαναφέρουν την ένταση» εκτιμά ο Δεσποτόπουλος – Τι λένε κάτοικοι της Τήλου

Πώς σχολιάζει τις τουρκικές κινήσεις ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα, με την επιθετική ρητορική Ερντογάν, να ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση, την ώρα, που ο υπουργός Άμυνας της γείτονος,  επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους, προβαλλοντας πάντως τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Άγκυρας με πιο κόσμιο τρόπο.

Εχθές, οι τουρκικές αρχές παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, την ώρα που βρισκόταν πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο, με τους Τούρκους να ισχυρίζονται ότι παραβιάζεται ο εναέριος χώρος τους.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

«Οι Τούρκοι θα αξιοποιήσουν κάθε περίπτωση για να μας επαναφέρουν σε ένταση»

«Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Όποτε ο Ερντογάν πιέζεται από το εξωτερικό, κάνει κάποια αναδίπλωση, αλλά αυτή συνήθως δεν κρατάει πολύ. Όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα στην Ουκρανία έσπευσε να συναντήσει τον Έλληνα ΠΘ. Δεν πέρασε μία εβδομάδα και γυρίσαμε σε όσα γίνονταν πριν τη συνάντηση», σχολίασε ο κ. Δεσποτόπουλος.

«Νομίζω ότι οι Τούρκοι σύντομα θα γυρίσουν στην ίδια ρητορική. Προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους προχθές, και εχθές παρενόχλησαν το ελικόπτερο του κ. Χαρδαλιά. Οι Τούρκοι θα αξιοποιήσουν κάθε περίπτωση για να μας επαναφέρουν σε ένταση. Προσπαθούν να μη φανεί ότι φέρουν την ευθύνη. Η ένταση και η ρητορική του Ερντογάν είναι ραγδαία αυξανόμενη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πώς βιώνουν οι κάτοικοι στην Τήλο την ακραία προκλητικότητα του Ερντογάν

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε και ο ΓΓ του δήμου Τήλου, Στάθης Κοντός, αναφορικά με την κατάσταση στο νησί, μετά και την αμφισβήτηση από την τουρκική πλευρά της ελληνικής κυριαρχίας σε πολλά νησιά μας.

«Εμείς φόβο δεν έχουμε. Ανησυχία υπάρχει, αλλά φόβος όχι. Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει καλά. Ανησυχία υπάρχει γιατί και τα οικονομικά της χώρας δεν πάνε καλά, όχι μόνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», σημείωσε ο κ. Κοντός.

«Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τους Τούρκους πολίτες. Έρχονται με τα σκάφη τους, κάθονται σαββατοκύριακα. Την ίδια ανησυχία έχουν και εκείνοι. Όλοι θέλουν την ηρεμία. Εδώ υπάρχει γενικά μια ηρεμία που δεν έχει αλλάξει. Υπάρχει ανησυχία με τη ρητορική Ερντογάν, αλλά δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024