Πανελλαδικές 2022: Εξέταση σε Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα – Εκτιμήσεις για πτώση στις βάσεις εισαγωγής σε 3 πεδία
Σήμερα οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Αγγλικά
Ολοκληρώθηκαν χτες τα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλαδικών και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.
Ξεκινά σήμερα η εξέταση των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων με Αγγλικά στις 10 π.μ.
Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής – Πτώση σε 3 πεδία
Σύμφωνα με τον Αντώνη Φλωρόπουλο, εκπαιδευτικό αναλυτή, διευθυντή των φροντιστηρίων Ομόκεντρο, φέτος αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων, σε 3 επιστημονικά πεδία.
Όπως εξηγεί σε άρθρο του στο in.gr, οι επιδόσεις στην πλειοψηφία τους αναμένονται χαμηλότερες, αν λάβουμε επιπλέον υπόψη ότι η εξεταστέα ύλη ήταν μεγαλύτερη σε ποσοστό πάνω από 30% στα περισσότερα μαθήματα.
Κατά συνέπεια, αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων, μεγαλύτερη στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, ενώ ακολουθεί πτωτική πορεία το 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Θεωρητικής Κατεύθυνσης) όσο και το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών Επιστημών). Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας) θα σημειωθούν μικρές αυξομειώσεις. Στις περισσότερες Στρατιωτικές Σχολές αναμένεται εμφανής πτώση, με μεγαλύτερη στις Σχολές Αστυνομίας. Βέβαια, θα επανέλθουμε με αναλυτικά στοιχεία όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχεία βαθμολογιών.
- Διαβάστε επίσης: Πανελλαδικές εξετάσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα για αποτελέσματα μέσω SMS
Αξιοσημείωτο είναι ότι και σε ομοειδείς σχολές η διαφοροποίηση δεν ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό, γιατί για τα ίδια ακριβώς μαθήματα εφαρμόζονται διαφορετικοί συντελεστές βαρύτητας. Για παράδειγμα, η Νομική Αθήνας θεωρεί και τα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα ισοδύναμα με συντελεστή 25% για το καθένα, ενώ η Νομική Θεσσαλονίκης δίνει 30% στα Αρχαία, 30% στη Νεοελληνική Γλώσσα και από 20% στην Ιστορία και στα Λατινικά. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα είναι σαφώς μικρότερη από την αντίστοιχη περσινή γιατί προκύπτει από τον μέσο όρο των επιδόσεων όλων των υποψηφίων κάθε πεδίου.
Πέρυσι η Ελάχιστη Βάση κάτω από την οποία δεν μπορούσε κανείς να εισαχθεί ήταν για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες 8,94, για τις Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες 9,58, για τις Σχολές Υγείας και Ζωής 9,70, ενώ για τις Οικονομικές Σχολές ήταν 8,27. Πάντως, και φέτος ο συνολικός αριθμός αυτών που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καμία σχολή αναμένεται να είναι πάνω από 30% και δεν θα είναι χαμηλότερος από τον αντίστοιχο περσινό.
- NYT: Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη επίθεση από χώρα του Κόλπου;
- Κουτσούμπας: Το Μπλόκο της Καλογρέζας στέλνει μήνυμα στις σημερινές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο
- Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου
- Μεγάλη στιγμή για τη Ρόμα: Πήρε το «ΟΚ» για την κατασκευή νέου γηπέδου
- Κρίσιμο κενό ασφάλειας σε εκατομμύρια Android, ταμπλέτες και τηλεοράσεις
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει συμφέροντα – Δεν υπάρχει λύση χωρίς παρέμβαση σε ΕΦΚ και ΦΠΑ


