Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Όχθη: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στην Τζενίν

Δυτική Όχθη: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στην Τζενίν

Ο ισραηλινός στρατός έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες εβδομάδες τις εφόδους μέσα και γύρω από τον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν,

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εφόδου των δυνάμεων του Ισραήλ στην Τζενίν, προπύργιο παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τρεις άνδρες σκοτώθηκαν όταν ισραηλινές δυνάμεις, που έχουν πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις τους στον τομέα τους τελευταίους μήνες, άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου με το οποίο κινούνταν.

Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου είδε τα πτώματα των τριών νέων σε νεκροτομείο και λευκό αυτοκίνητο που είχε μετατραπεί σε κόσκινο από τις σφαίρες, με διαλυμένα τα τζάμια.

Τι λέει το Ισραήλ

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε λακωνικό μήνυμά του στα εβραϊκά ότι διεξήγαγε επιχείρηση στον τομέα της Τζενίν για να εντοπίσει όπλα σε δυο διαφορετικές τοποθεσίες. Πρόσθεσε πως οι άνδρες του δέχθηκαν πυρά φθάνοντας στην πρώτη τοποθεσία και τα ανταπέδωσαν, κατόπιν εντόπισαν ύποπτο αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου πηγαίνοντας στη δεύτερη τοποθεσία.

Οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο «άνοιξαν πυρ» εναντίον των στρατιωτών, που τους έβαλαν στο στόχαστρο «ματαιώνοντας τα σχέδια των τρομοκρατών», κατά τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με τον οποίο στον τόπο της σύγκρουσης βρέθηκαν δύο τουφέκια εφόδου M-16 και γεμιστήρες.

Ο ισραηλινός στρατός έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες εβδομάδες τις εφόδους μέσα και γύρω από τον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, προπύργιο παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων, από όπου κατάγονταν δράστες πρόσφατων επιθέσεων στο Ισραήλ.

Ο θάνατος της Σιρίν Αμπού Ακλεχ

Η πολύ γνωστή δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα σκοτώθηκε από σφαίρα τον περασμένο μήνα στην Τζενίν, εν μέσω επιχείρησης του ισραηλινού στρατού.

Η Παλαιστινιακή Αρχή, το Αλ Τζαζίρα και η κυβέρνηση του Κατάρ (το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο ανήκει στο εμιράτο) κατηγόρησαν τον ισραηλινό στρατό ότι σκότωσε τη ρεπόρτερ. Αν και αρχικά διαβεβαίωναν ότι η Άκλεχ –που φόραγε αλεξίσφαιρο στο οποίο αναγραφόταν «Τύπος» και κράνος όταν έχασε τη ζωή της– «πιθανόν» σκοτώθηκε από παλαιστινιακά πυρά, οι ισραηλινές αρχές δεν απέκλεισαν κατόπιν να χτυπήθηκε από σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024