Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Τους απειλούν και τους πιέζουν να κάνουν ναρκωτικά» – Συμμορία έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη Θεσσαλονίκη

«Τους απειλούν και τους πιέζουν να κάνουν ναρκωτικά» – Συμμορία έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη Θεσσαλονίκη

Εκβίαζαν ευθέως ή διαδικτυακά τα υποψήφια θύματά τους, είτε σε σχολικά συγκροτήματα είτε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ίντερνετ καφέ), αξιώνοντας να τους καταβάλλουν χρήματα.

«Φόβος και τρόμος» για μαθητές γυμνασίου είχαν γίνει τέσσερις ανήλικοι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι -σύμφωνα με καταγγελίες των θυμάτων τους- απειλούσαν, ξυλοκοπούσαν και δεν δίσταζαν να τραβήξουν ακόμη και μαχαίρια για να τους αποσπάσουν χρήματα ή τους υποχρέωναν με ψυχολογική πίεση να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις 16χρονοι κι ένας 17χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, περιοχή όπου φέρεται να εντοπίζεται η δράση τους, το διάστημα από τον περυσινό Ιούνιο έως τον Φεβρουάριο του φετινού έτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ενεργώντας άλλοτε μεμονωμένα κι άλλοτε από κοινού, εκβίαζαν ευθέως ή διαδικτυακά τα υποψήφια θύματά τους, είτε σε σχολικά συγκροτήματα είτε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ίντερνετ καφέ), αξιώνοντας να τους καταβάλλουν χρήματα. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους το ποσό των 2800 ευρώ.

Καταγγελίες για αντίποινα, χρήση κάνναβης και γενετήσιες πράξεις

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περιπτώσεις που δεν πετύχαιναν τον σκοπό τους, οι δράστες -σύμφωνα με καταγγελίες- ασκούσαν βία εναντίον των θυμάτων τους ως αντίποινα ή τους υποχρέωναν να διαπράξουν αξιόποινες πράξεις προκειμένου να καλύψουν τις χρηματικές τους απαιτήσεις.

Επιπρόσθετα, ανήλικη παθούσα κατήγγειλε ότι οι δράστες, ασκώντας ψυχολογική πίεση εναντίον της, την υποχρέωσαν να κάνει χρήση κάνναβης, με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τις αισθήσεις της, ενώ η ίδια φέρεται να υπέστη «μπούλινγκ» από τους ίδιους για το σώμα της.

Κατά τις ίδιες καταγγελίες, σε άλλη περίπτωση, ένας εκ των κατηγορούμενων φέρεται να οδήγησε ανήλικο στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, όπου με την απειλή όπλου επιχείρησε να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά του, αλλά δεν τα κατάφεραν επειδή το θύμα αντέδρασε.

 Τι συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ.

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, απευθύνει συμβουλές σε ανήλικους που υφίστανται τέτοιου είδους συμπεριφορές ή αντιλαμβάνονται αξιόποινες πράξεις: Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

– Όταν εντοπίζετε ή αντιμετωπίζετε παρόμοιες συμπεριφορές απομακρυνθείτε και αναζητήστε ένα ασφαλές μέρος όπου υπάρχει επιτήρηση από ενήλικο ή βρίσκονται και άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν βοήθεια, αν χρειαστεί.

– Μιλήστε σε έναν ενήλικο που εμπιστεύεστε (γονείς, εκπαιδευτικούς κ.λπ.)

– Μπορείτε να καταγγείλετε τα περιστατικά στις αρμόδιες Αρχές.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την υπενθύμιση ότι «δεν είστε μόνοι, δεν φταίτε εσείς, μπορείτε να το σταματήσετε», παραπέμποντας για περισσότερες συμβουλές στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.hellenicpolice.gr) και στο πεδίο «Οδηγός του πολίτη».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024