Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μια διαφορετική προσέγγιση στην Porsche 911

Μια διαφορετική προσέγγιση στην Porsche 911

Η γνωστή για την αδυναμία της στις Porsche 911, Singer αποκαλύπτει την νέα της δημιουργία απόρροια του προγράμματος εξέλιξης Turbo Study

H Singer Vehicle Design παρουσιάζει μια νέα εκδοχή της 911 Turbo Study η οποία κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός πελάτη της φίρμας ο οποίος, σύμφωνα με τις συστάσεις, ζήτησε η έμφαση να δοθεί στις επιδόσεις.

 Υπό αυτό το σκεπτικό, η νέα έκδοση εφοδιάζεται με διπλά υπερτροφοδοτούμενο επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα των 3,8 λίτρων ο οποίος έχει αναβαθμιστεί για να αποδίδει 510 ίππους έναντι των 450 ίππων της προηγούμενης Turbo Study. Να σημειωθεί ότι ενώ στο παρελθόν οι κινητήρες που προορίζονταν για τις δημιουργίες της Singer, κατασκευάζονταν από την Williams Advanced Engineering πλέον κατόπιν συμφωνίας με την Porsche, παρέχονται από τη γερμανική φίρμα.

Όπως οι υπόλοιπες 911 της συγκεκριμένης σειράς δια χειρός Singer, έτσι και η νέα έκδοση αναμιγνύει σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της πρώτης γενιάς της 911 με αυτά των νεότερων 930 και 964.

Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, η αισθητική της διανθίζεται από τις χαρακτηριστικές ανοιχτές πράσινες αγωνιστικές λεπτομέρειες οι οποίες επεκτείνονται και στους τροχούς με σχεδιασμό που παραπέμπουν στους εμβληματικούς Fuchs. Επίσης τα αεροδυναμικά βοηθήματα στην προκειμένη περίπτωση κατασκευάζονται ανθρακόνημα το οποίο ο κατασκευαστής αφήνει στην φυσική του απόχρωση προς όφελος μιας πιο επιθετικής εικόνας.

Παρά τη γενναιόδωρη ισχύ ο κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ, ακριβώς όπως επιβάλλει ο προσανατολισμός της, η 911 Turbo Study διαθέτει μια σπορ ανάρτηση η οποία περιορίζει την απόσταση από το έδαφος. Την εικόνα συμπληρώνει ένα σετ από κεραμικά δισκόφρενα.

Στο εσωτερικό οι επενδύσεις υιοθετούν το γνώριμο μοτίβο pied de poule σε ασπρόμαυρη απόχρωση ενώ στην εξίσωση περιλαμβάνεται ένα σετ από ανθρακονημάτινα καθίσματα. Το πίσω κάθισμα έχει αφαιρεθεί και την θέση τους παίρνουν ράβδοι προς όφελος της στρεπτικής ακαμψίας.

Συνήθως, η Singer αφήνει την επιλογή στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της να επιλέξουν ανάμεσα σε πισω κίνηση ή τετρακίνητες εκδόσεις και παρόλο που δεν διευκρινίζει σε ποια κατηγορία ανήκει η νέα δημιουργία της, οι πιθανότητες είναι υπέρ της πίσω κίνησης.

Να σημειωθεί ότι η Turbo Study θα δώσει το παρών στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood το οποίο ανοίγει αυλαία στις 23 Ιουνίου.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024