Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δικαιώνει προσφυγή της AfD κατά της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ
Η AfD προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο, καταγγέλλοντας την καγκελάριο για διακρίσεις σε βάρος της
To Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δικαίωσε την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία είχε προσφύγει κατηγορώντας την πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι είχε μεροληπτήσει σε βάρος του κόμματος, όταν, ενώ βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό, είχε ασκήσει δριμεία κριτική εναντίον του και είχε ζητήσει να μη συμμετάσχει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) σε κυβέρνηση συνασπισμού με την AfD στη Θουριγγία.
Μετά τις κρατιδιακές εκλογές στη Θουριγγία το 2020, τις οποίες κέρδισε η AfD, προκλήθηκε σοβαρή πολιτική κρίση όταν, με τις ψήφους των CDU, AfD και Φιλελευθέρων (FDP), εξελέγη πρωθυπουργός ο φιλελεύθερος Τόμας Κέμεριχ. Η κυρία Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα, έκανε λόγο για «κακή μέρα για τη δημοκρατία» και χαρακτήρισε ασυγχώρητη τη στάση του κόμματός της.
Η AfD προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο, καταγγέλλοντας την καγκελάριο για διακρίσεις σε βάρος της και σήμερα η αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Ντόρις Κένιγκ δήλωσε ότι «δεν κατέστη σαφές ότι η κυρία Μέρκελ δεν ήθελε να μιλήσει ως καγκελάριος αλλά ως κομματικός πολιτικός» και ως εκ τούτου, η δήλωσή της, «η οποία περιέχει αρνητικές αναφορές για την AfD, αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών μεταξύ των κομμάτων».
Εκπρόσωπος της πρώην καγκελαρίου δήλωσε σήμερα σχετικά ότι «η Άνγκελα Μέρκελ σέβεται ασφαλώς την απόφαση του Δικαστηρίου», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ουσία του θέματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Δώρο Δαναών
- «Ανάληψη ευθύνης» για την αναστάτωση στην Κυψέλη – «Διαρροή εδαφικού πολφού από αγωγό αποχέτευσης» λέει η Ελληνικό Μετρό
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Γιάννης Αϊβάζης: Ερωτευμένος ξανά μετά το διαζύγιο με την Κορινθίου
- Κουτσούμπας: Στο καλό και να μας γράφετε κύριε Μητσοτάκη – Δεν υπάρχει έντιμη διαχείριση της ανεντιμότητας
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς σας κρατάει ο Λαζαρίδης;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)














![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442