Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δικαιώνει προσφυγή της AfD κατά της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ

Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δικαιώνει προσφυγή της AfD κατά της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ

Η AfD προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο, καταγγέλλοντας την καγκελάριο για διακρίσεις σε βάρος της

To Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δικαίωσε την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία είχε προσφύγει κατηγορώντας την πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι είχε μεροληπτήσει σε βάρος του κόμματος, όταν, ενώ βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό, είχε ασκήσει δριμεία κριτική εναντίον του και είχε ζητήσει να μη συμμετάσχει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) σε κυβέρνηση συνασπισμού με την AfD στη Θουριγγία.

Μετά τις κρατιδιακές εκλογές στη Θουριγγία το 2020, τις οποίες κέρδισε η AfD, προκλήθηκε σοβαρή πολιτική κρίση όταν, με τις ψήφους των CDU, AfD και Φιλελευθέρων (FDP), εξελέγη πρωθυπουργός ο φιλελεύθερος Τόμας Κέμεριχ. Η κυρία Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα, έκανε λόγο για «κακή μέρα για τη δημοκρατία» και χαρακτήρισε ασυγχώρητη τη στάση του κόμματός της.

Η AfD προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο, καταγγέλλοντας την καγκελάριο για διακρίσεις σε βάρος της και σήμερα η αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Ντόρις Κένιγκ δήλωσε ότι «δεν κατέστη σαφές ότι η κυρία Μέρκελ δεν ήθελε να μιλήσει ως καγκελάριος αλλά ως κομματικός πολιτικός» και ως εκ τούτου, η δήλωσή της, «η οποία περιέχει αρνητικές αναφορές για την AfD, αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών μεταξύ των κομμάτων».

Εκπρόσωπος της πρώην καγκελαρίου δήλωσε σήμερα σχετικά ότι «η Άνγκελα Μέρκελ σέβεται ασφαλώς την απόφαση του Δικαστηρίου», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ουσία του θέματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024