Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΠΑ: Aφαιρεί από τον Πούτιν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα

ΕΚΠΑ: Aφαιρεί από τον Πούτιν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα

Το ΕΚΠΑ προωθεί την αδελφοποίηση ανάμεσα σε ουκρανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Το ΕΚΠΑ ξεκίνησε τη διαδικασία για να αφαιρεθεί από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα που του είχε απονεμηθεί στο παρελθόν.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζει να προκαλεί τη διεθνή κατακραυγή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, «κατά τη σημερινή διαδικτυακή Σύνοδο των Πρυτάνεων της Συμμαχίας CIVIS, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Και προστίθεται: «Η Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσε τους Πρυτάνεις της Συμμαχίας CIVIS ότι έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες για την αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τίτλος ο οποίος τού είχε απονεμηθεί το 2001».

Αδελφοποίηση με ουκρανικά πανεπιστήμια

Παράλληλα, το ΕΚΠΑ προωθεί την αδελφοποίηση ανάμεσα σε ουκρανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση. «Ο σκοπός μια τέτοιας αδελφοποίησης θα είναι να δώσει πρόσβαση στα Ουκρανικά ΑΕΙ στους εκπαιδευτικούς και για έρευνα από κοινού πόρους των συμμαχιών και των δικτύων και να αναπτύξει νέα πολύπλευρη συνεργασία και κοινά προγράμματα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Και προστίθεται: «Ανάγκες και ευκαιρίες θα ταυτοποιηθούν από κάτω προς τα πάνω και θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αξιολόγηση στο πλαίσιο μια πρόσκλησης υποστήριξης της δημιουργίας τέτοιων συνεργασιών αδερφοποίησης».

Υπενθυμίζεται ότι 318 ακαδημαϊκοί είχαν ζητήσει από το ΕΚΠΑ να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024