Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Επανάσταση» στο ποδόσφαιρο: Εφαρμόζεται η εκτέλεση πλάγιου άουτ με το πόδι

«Επανάσταση» στο ποδόσφαιρο: Εφαρμόζεται η εκτέλεση πλάγιου άουτ με το πόδι

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα δοκιμαστεί η λύση που είχε προτείνει ο Αρσέν Βενγκέρ για εκτέλεση πλαγίου άουτ με το πόδι.

Οι Ολλανδοί πριν μερικές μέρες είχαν προτείνει κάποιες ιδιαίτερα καινοτόμες ιδέες που θα άλλαζαν το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζαμε, οι περισσότερες όμως δύσκολα θα εφαρμόζονταν άμεσα.

Στην 136η Γενική Συνέλευση του International Football Association Board την Δευτέρα ωστόσο αποφασίστηκε πως η πρόταση του πρώην προπονητή της Άρσεναλμ Αρσέν Βενγκέρ, σχετικά με την εκτέλεση πλαγίου άουτ με το πόδι, μπορεί ν’ αρχίσει να εφαρμόζεται σε δοκιμαστικό επίπεδο, ώστε να γίνει πιο γρήγορο και ακόμα πιο ελκυστικό το άθλημα.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αποκάλυψε μετά τη συνέλευση ότι θα δοκιμαστεί στο ποδόσφαιρο η εκτέλεση του πλάγιου άουτ με το πόδι, όπως είχε προταθεί από τον Αλσατό τεχνικό πίσω στο 2020!

Ο νυν επικεφαλής στρατηγικής ποδοσφαίρου είχε αναφέρει: «Πέντε λεπτά πριν λήξει ένα ματς, ένα πλάγιο άουτ δίνει αβαντάζ στην ομάδα που είναι μπροστά στο σκορ.

Όμως, ο παίκτης που πάει να το εκτελέσει έχει 9 επιλογές για τη μπάλα, έναντι των 10 αντιπάλων που βρίσκει μπροστά του. Στις 8 από τις 10 περιπτώσεις χάνεται η κατοχή της μπάλας. Στο δικό σου μισό γήπεδο, θα έπρεπε να γίνεται με το πόδι η εκτέλεση» είχε πει ο Βενγκέρ στην Equipe το 2020 και αυτή η σκέψη του δείχνει πως οδεύει ολοταχώς για εφαρμογή!

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024