Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο Έλληνας Λεωνίδας Στεργίου, που έκανε ντεμπούτο με την εθνική Ελβετίας

Ποιος είναι ο Έλληνας Λεωνίδας Στεργίου, που έκανε ντεμπούτο με την εθνική Ελβετίας

Ποιος είναι ο 20χρονος στόπερ Λεωνίδας Στεργίου, ο οποίος έκανε την παρθενική του εμφάνιση με την εθνική Ελβετίας κόντα στην Πορτογαλία.

Το όνομα Λεωνίδας Στεργίου είναι άγνωστο σε πολλούς στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό. Γεννημένος στο Βάτβιλ του Τόγκενμπουργκ, μια μικρή πόλη περίπου 9.000 κατοίκων. Ο πατέρας του Έλληνας και η μητέρα του από τη Σερβία. Τα πρώτα βήματα ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός, τα έκανε στις μικρές εθνικές της Ελβετίας αγωνιζόμενος σε όλες, από τις Κ15, Κ16, Κ17, Κ19 μέχρι την Κ21, στην οποία είχε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Μέχρι πρότινος ο Στεργίου δεν είχε κάνει την εμφάνιση του με την ομάδα των ανδρών, ωστόσο αυτό από το βράδυ της Κυριακής άλλαξε. Το ρολόι σημάδευε το 79′, όταν το νεαρό ελληνόπουλο έπαιρνε την θέση του Ροντρίγκερζ για την παρθενική του εμφάνιση με τα χρώματα της Ελβετίας στο υψηλότατο σκαλί.

Μάλιστα το ντεμπούτο του ήταν ονειρικό, μιας και η ομάδα του κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Πορτογαλίας.

Ποιός είναι ο Λεωνίδας Στεργίου 

Από 13 ετών στις ακαδημίες της Σεν Γκάλεν και στις 6 Φεβρουαρίου το 2019 έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα, απέναντι στη Ζυρίχη. Μάλιστα, έμεινε στον αγωνιστικό χώρο και τα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

Στη δεύτερη, κιόλας, συμμετοχή του με τη Βασιλεία, η ελβετική εφημερίδα «Neue Zürcher Zeitung» έγραψε: «Το μαργαριτάρι από το Τόγκενμπουργκ». Στη συνέχεια του κειμένου ο συνάδελφος δημοσιογράφος πρόσθεσε: «Έπαιζε σαν βετεράνος, ειδικά με τον τρόπο που έπεφτε πάνω στους αντιπάλους του».

Ο ίδιος αυτοπροδιορίζεται ως προσγειωμένος και συγκεντρωμένος. Tα ποδοσφαιρικά του πρότυπα είναι ο Σέρχιο Ράμος, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και ο Φαμπιάν Σχαρ, οποίος αγωνίζεται στη Νιούκαστλ.

Με την πρώτη ομάδα της Γκάλεν έχει καταγράψει συνολικά 123 συμμετοχές με απολογισμό 1 γκολ και 2 ασίστ.

Η επιλογή Εθνικής

Ο νεαρός ταλαντούχος αμυντικός δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με τη γαλανόλευκη φανέλα, αν και ο Φαντ Σχιπ κατά την διάρκεια της θητείας του στον πάγκο της εθνικής μας είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του, η Ελβετία είχε το προβάδισμα.

Η ομοσπονδία της Ελβετίας δεν θέλει να τον χάσει και έχει προσεγγίσει τον 20χρονο, δείχνοντας πόσο πολύ πιστεύει στο πρόσωπο του. Ωστόσο με γνώμονα το νεαρό της ηλικίας του, τίποτα δεν μπορείτε να θεωρείται δεδομένο.

Που ξέρετε μπορεί στην πορεία το «μαργαριτάρι» της Σεν Γκάλεν να ντυθεί στα γαλανόλευκα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024