Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποχώρησε από την ενεργό δράση στα 28 της η Πούιγκ (vid)

Αποχώρησε από την ενεργό δράση στα 28 της η Πούιγκ (vid)

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο, Μόνικα Πούιγκ, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, γνωστοποιώντας επισήμως την απόφασή της.

Σε ηλικία μόλις 28 ετών (γεννημένη στις 27/09/1993) η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 στο απλό γυναικών, Μόνικα Πούιγκ, ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το τένις!

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από το 2018 μέχρι τώρα και λόγω των αρκετών επεμβάσεων που υποβλήθηκε, η Πούιγκ δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Μόλις τρία επίσημα ματς έδωσε την τελευταία τριετία κι ως εκ τούτου είναι αδύνατο να συνεχίσει…

Πανηγύρισε μόλις στα 22 της χρόνια το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ στη σύντομη καριέρα της μπόρεσε να φτάσει μέχρι το νο27 της WTA. Εκτός του χρυσού στη Βραζιλία, είχε κατακτήσει το 2014 και το τρόπαιο στο Στρασβούργο.

Η Πούιγκ αποχαιρέτησε τον κόσμο του τένις με ένα μακροσκελές μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όπως αποκάλυψε η ίδια στο εξής θα είναι μέλος της ομάδας του ESPN σχολιάζοντας αγώνες τένις, κυρίως των γυναικών.

Η ανάρτηση της Πορτορικανής:

«Δεν είναι αντίο, αλλά τα λέμε σύντομα.

Τα τελευταία 28 χρόνια της ζωής μου, το τένις ήταν η σταθερά μου. Μου έδωσε μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αξέχαστες εμπειρίες που θα μπορούσα να έχω ζητήσει ποτέ.

Όμως, μερικές φορές, τα καλά πράγματα τελειώνουν. Σήμερα, ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το τένις. Μετά από έναν σκληρό αγώνα τριών ετών με τραυματισμούς και τέσσερις επεμβάσεις, το σώμα μου δεν αντέχει πλέον.

Αυτή η απόφαση δεν είναι εύκολη γιατί θα μου άρεσε να αποσυρθώ με τους δικούς μου όρους, αλλά μερικές φορές η ζωή έχει άλλα σχέδια και πρέπει να ανοίξουμε νέες πόρτες που οδηγούν σε συναρπαστικές δυνατότητες.

Θα ήθελα επίσης να ανακοινώσω ότι θα είμαι πολύ ενεργή στον κόσμο του τένις ως νέο μέλος πλήρους απασχόλησης στην οικογένεια του ESPN, μαζί με πολλά άλλα αθλήματα με τα οποία είμαι παθιασμένη! Θα διερευνήσω επίσης συμβουλευτικούς ρόλους για νέους, ανερχόμενους τενίστες, καθώς και με προγράμματα και ακαδημίες.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που θα ήθελα να ευχαριστήσω. Η οικογένειά μου σίγουρα, η μαμά μου που ήταν μαζί μου σε αυτό το «τρελό τρενάκι» από την πρώτη μέρα, ο μπαμπάς μου, ο αδερφός μου, ο αρραβωνιαστικός μου, όλοι οι προπονητές μου, ο ατζέντης μου Μάριν, η IMG, η WTA, η PRTA, η COPUR, οι χορηγοί και φυσικά οι θαυμαστές μου . Χωρίς εσάς παιδιά, δεν θα είχα το θάρρος να παλεύω για τα όνειρά μου μέρα με τη μέρα.

Ευχαριστώ τένις. Ήσουν τα πάντα. Σου χρωστάω τη ζωή μου!!!»

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024