Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λεβαντόφσκι, Μπερνάρντο, Ντι Μαρία: O Τσάβι θέλει, αλλά η Μπαρτσελόνα (μάλλον) δεν μπορεί…

Λεβαντόφσκι, Μπερνάρντο, Ντι Μαρία: O Τσάβι θέλει, αλλά η Μπαρτσελόνα (μάλλον) δεν μπορεί…

Ο Τσάβι θέλει να ενισχύσει την Μπαρτσελόνα με ποιότητα και εμπειρία, αλλά τα οικονομικά του συλλόγου βάζουν φρένο στα όνειρά του.

Η χειρότερη σεζόν (μαζί με εκείνη του Τάτα Μαρτίνο) τα τελευταία 14 χρόνια, από τότε δηλαδή που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας ο Πεπ Γκουαρντιόλα και άλλαξε το status του συλλόγου, ολοκληρώθηκε για την Μπαρτσελόνα αφήνοντας μία μεγάλη χαραμάδα αισιοδοξίας πάντως για την επόμενη χρονιά. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την παρουσία του Τσάβι ο οποίος από τον περασμένο Νοέμβριο που ανέλαβε κατάφερε να μεταμορφώσει τους Καταλανούς και να τους κάνει να θυμίζουν κάτι από την ομάδα που μεγαλούργησε τα προηγούμενα χρόνια.

Σεζόν που ολοκληρώνεται χωρίς τίτλο για την Μπαρτσελόνα φυσικά και δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη και αυτό το ξέρει καλύτερα από τον καθένα ο προπονητής της. Δεδομένων των συνθηκών, αλλά και του γεγονότος πως επρόκειτο για την πρώτη σεζόν χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στην ομάδα, θα μπορούσε να πει κανείς πως… και πάλι καλά ήταν για τους «μπλαουγκράνα».

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο και με τον Τσάβι να έχει βάλει τα πράγματα σε μία σειρά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι στόχοι θα πρέπει να είναι διαφορετικοί. Η Μπαρτσελόνα οφείλει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική στο κορυφαίο επίπεδο και να διεκδικεί τίτλους. Με γνώμονα αυτό, ο Τσάβι θέλει να ενισχύσει την ομάδα του προσθέτοντας ποιότητα και εμπειρία, με ονόματα όπως του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, του Μπερνάρντο Σίλβα και του Άνχελ Ντι Μαρία να φιγουράρουν μεταξύ άλλων ως στόχοι των «μπλαουγκράνα».

Με τους δύο πρώτους να μην είναι ελεύθεροι και να απαιτούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτηθούν και με τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν στην Μπαρτσελόνα να δώσει μεγάλα συμβόλαια (αντίθετα προσπαθεί να μειώσει πολλά από τα ήδη υπάρχοντα του ρόστερ), τα όνειρα του Τσάβι μοιάζουν μάλλον ανέφικτα. Παρά τις προσπάθειες του Λαπόρτα και κάποιες χορηγικές συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί (βλέπε Spotify), η οικονομική τρύπα παραμένει μεγάλη, με την Μπάρτσα να χρειάζεται κοντά στα 500 εκατ. ευρώ για να ισορροπήσει στα οικονομικά της.

Πώς λοιπόν μπορεί να έχει μεταγραφικούς στόχους σαν τον Λεβαντόφσκι για τον οποίο θα χρειαστεί περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της; Η μόνο λύση για την Μπαρτσελόνα φαίνεται πως είναι περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Ντι Μαρία (ή του Κρίστενσεν που φέρεται να έχει υπογράψει ήδη) ή ποδοσφαιριστών με πολύ χαμηλό κόστος. Κι από εκεί και πέρα, όλοι στη Βαρκελώνη θα ελπίζουν να κάνει τα… μαγικά του ο Τσάβι.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024