Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Σπουδαίος μεταρρυθμιστής, ατρόμητος και επίμονος ο Μέγας Πέτρος

Πούτιν: Σπουδαίος μεταρρυθμιστής, ατρόμητος και επίμονος ο Μέγας Πέτρος

Σήμερα η Ρωσία αποτίει φόρο τιμής «στον ατρόμητο και επίμονο Μεγάλο Πέτρο, που συνέβαλε στο γεγονός ότι η Ρωσία έγινε μεγάλη δύναμη», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Στον Μέγα Πέτρο αναφέρθηκε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια του μηνύματός του για την «Ημέρα της Ρωσίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τους συμπολίτες του για την «Ημέρα της Ρωσίας» και τους κάλεσε να είναι ενωμένοι, μιλώντας στην τελετή απονομής βραβείων. Μάλιστα ανέφερε πως ο αυτοκράτορας Πέτρος ο Μέγας έχει προσφέρει ιδιαίτερες και εξαιρετικές υπηρεσίες στη Ρωσία, υπό την αιγίδα του οποίου η χώρα έγινε μια ισχυρή παγκόσμια δύναμη.

«Είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα και τις στρατιωτικές νίκες των προγόνων μας – όλων εκείνων που αγωνίστηκαν και ήξεραν πώς να προχωρήσουν μπροστά, να ανακαλύψουν νέα πράγματα, να επιτύχουν την προοδευτική ανάπτυξη της πατρίδας, να υπερασπιστούν την πατρίδα στις μάχες και να διεκδικήσουν τον άξιο ρόλο της στον κόσμο. Σε όλους αυτούς τους τομείς, ιδιαίτερες εξέχουσες αρετές, επέδειξε ο αυτοκράτορας Μέγας Πέτρος.

Φέτος γιορτάζουμε την 350ή επέτειο από τη γέννησή του. Ο Πέτρος δικαίως αποκαλείται μεγάλος μεταρρυθμιστής, κατάφερε να επιτύχει θεμελιώδεις αλλαγές σε όλους σχεδόν τους τομείς της ζωής. Πρώτα απ’ όλα, στη διακυβέρνηση, στην οικονομική ανάπτυξη, στη δημιουργία ισχυρών αήττητων στρατών και ναυτικών δυνάμεων.

Μια μεγαλειώδης επανάσταση επιτεύχθηκε στην εκπαίδευση, τον διαφωτισμό, την υγειονομική περίθαλψη, τον πολιτισμό», δήλωσε ο Πούτιν κατά την τελετή απονομής των κρατικών βραβείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα η Ρωσία αποτίει φόρο τιμής «στον ατρόμητο και επίμονο Μεγάλο Πέτρο, που συνέβαλε στο γεγονός ότι η Ρωσία έγινε μεγάλη δύναμη».

«Υπάρχουν ακόμη διαφωνίες σχετικά με τον Μεγάλο Πέτρο και τις μεταρρυθμίσεις του, αλλά είναι αδύνατο να μην παραδεχτούμε πως υπό αυτόν τον ηγεμόνα η Ρωσία αναδείχθηκε σε ισχυρή, μεγάλη παγκόσμια δύναμη.

Και σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στην ισχυρή προσωπικότητά του, την ακεραιότητα της φύσης του, τις μοναδικές γνώσεις του, τον ατρόμητο χαρακτήρα και την επιμονή του στην επίτευξη των σχεδίων του και, φυσικά, την απεριόριστα ενεργή, εκπληκτική αφοσίωσή του στην πατρίδα μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024