Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτζώκας: Αν μπορούσε να διαλέξει δώρο γενεθλίων

Μπαρτζώκας: Αν μπορούσε να διαλέξει δώρο γενεθλίων

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα περάσει τα γενέθλια του στη γωνιά του πάγκου. Και από εκεί…

Τα 57 κλείνει σήμερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Και σίγουρα κάνει ιδιαίτερα τα γενέθλια του, το γεγονός ότι απόψε ξεκινούν οι τελικοί του πρωταθλήματος της Α1. Τα ματς για τα οποία σχεδιάστηκε αυτός ο Ολυμπιακός, και που κατά τα ψέματα εν πολλοίς θα αποφασίσουν για την επιτυχία ολόκληρης της σεζόν.

Τι δώρο θέλει από τους παίκτες του ο Έλληνας τεχνικός; Μα προφανώς το αυτονόητο, θα σκεφτεί ο καθένας. Τη νίκη. Το 1-0 που θα φέρει πιο κοντά την πρώτη κατάκτηση του double έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια για τους Πειραιώτες. Θέλει όμως μόνο τη νίκη, ο Μπαρτζώκας; Όχι. Θέλει σίγουρα κάτι παραπάνω. Την κατανόηση του πραγματικού συντελεστή δυσκολίας αυτού του εγχειρήματος με το οποίο ο Ολυμπιακός καταπιάνεται από το βράδυ στο ΣΕΦ.

Το πρώτο βήμα για το 1-0 δεν περνά από το μπλοκάκι του προπονητή, αλλά από τον τρόπο σκέψης συνολικά των Ερυθρόλευκων για αυτό το αντάμωμα με τον αιώνιο αντίπαλο. Οι Πειραιώτες δεν πρέπει μόνο να είναι έτοιμοι να αποδείξουν ότι διαθέτουν φέτος μια πραγματικά καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο τους. Πρέπει να είναι έτοιμοι για… πόλεμο. Διότι τα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός τέτοια είναι. Μπασκετικός πόλεμος.

Μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί πρωτίστως ψυχολογική ετοιμότητα. Οι Πράσινοι ξέρουν ότι βρίσκονται με τη πλάτη στον τοίχο και αυτό εν μέρει θα τους απελευθερώσει. Αν χάσουν το πρωτάθλημα δεν θα συμβεί παρά το αυτονόητο με βάση την εικόνα της σεζόν. Αν όμως το κατακτήσουν θα έχουν αλλάξει τον ίδιο τον παρονομαστή της σεζόν. Όχι μόνο για εκείνους, αλλά και για τον αιώνιο αντίπαλο τους.

Προφανώς τα γνωρίζει όλα αυτά ο οργανισμός Ολυμπιακός. Όπως γνωρίζει πως μια σειρά που απαιτεί τρεις νίκες, θέλει υπομονή και επιμονή. Απόψε δεν τελειώνει τίποτα. Και για τους δύο. Απόψε αρχίζει. Και στην αφετηρία δεν παίζουν ρόλο ούτε τα προγνωστικά, ούτε βεβαίως το τι συνέβη ως εδώ στη χρονιά. Δεν φτάνει λοιπόν η νίκη απόψε στους Ερυθρόλευκους. Χρειάζεται και η επιβεβαιώσει. Ότι έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις συνθήκες που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου τους. Τα υπόλοιπα θα φανούν στη σκηνή…

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024