Ουκρανία: Οι φιλορώσοι αντάρτες λένε ότι περικύκλωσαν το εργοστάσιο χημικών Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ
Τι υποστηρίζουν οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.
Οι φιλορώσοι αντάρτες του Ντονμπάς υποστηρίζουν ότι έχουν περικυκλώσει το εργοστάσιο χημικών Αζότ, στο Σεβεροντονέτσκ, μια πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών εδώ και εβδομάδες.
«Μια μικρή ομάδα Ουκρανών μαχητών δεν μπορεί να φύγει πλέον από το εργοστάσιο. Όλες οι οδοί διαφυγής είναι αποκομμένες για αυτούς», ανέφερε ο «πρεσβευτής» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στη Μόσχα, Ραντιόν Μιρόσνικ, σε ανάρτηση στο Telegram.
Ο Μιρόσνικ παραδέχτηκε ότι είναι πιθανόν στο πολιορκημένο Αζότ να έχουν καταφύγει και άμαχοι.
Πώς εξελίσσονται οι μάχες στην περιοχή
Το Κίεβο πρόσφατα υποστήριξε ότι πολλές εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι στο εργοστάσιο χρησιμοποιούν τα υπόγειά του ως καταφύγια.
Η κατάσταση αυτή θυμίζει ό,τι συνέβη στη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες κάτοικοι και Ουκρανοί στρατιώτες κατέφυγαν στο χαλυβουργείο Αζοφστάλ και παρέμειναν περικυκλωμένοι εκεί για εβδομάδες, μέχρι που τελικά παραδόθηκαν. Πολλοί από τους Ουκρανούς στρατιώτες είναι τώρα αιχμάλωτοι των Ρώσων.
Πάνω από το 90% της περιφέρειας του Λουχάνσκ, όπου βρίσκεται το Σεβεροντονέτσκ, ελέγχεται πλέον από τις ρωσικές δυνάμεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- Ο Ντάριο Σάριτς έμεινε ελεύθερος: Η waiver list, o Παναθηναϊκός και η επιστροφή στη Euroleague
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»




