Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Μήνυμα προς τον Ερντογάν - Να γίνεται σεβαστή η κυριαρχία όλων των χωρών

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Μήνυμα προς τον Ερντογάν – Να γίνεται σεβαστή η κυριαρχία όλων των χωρών

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγεται η ρητορική που μπορεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται, ενώ σε ένα σαφές μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφεύγεται η ρητορική που μπορεί να αυξήσει περαιτέρω την ένταση.

Επίλυση των διαφορών με διπλωματία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι πριν από λίγες ημέρες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει ότι η κυριαρχία στα ελληνικά νησιά (εννοούν προφανώς αυτά που έχει βάλει στο στόχαστρο η Τουρκία) είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή καθώς και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν τους συμμάχους τους να απέχουν από την χρήση ρητορικής που θα μπορούσε να υποδαυλίσει περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου ανέφερε «προτρέπουμε τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση».

Ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν

Στην απάντηση του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται.

»Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία.  Προτρέπουμε τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση.  Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτειών».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024