Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Air Utility Speeder 2: Η μοτοσικλέτα των αιθέρων

Air Utility Speeder 2: Η μοτοσικλέτα των αιθέρων

Η νέα δημιουργία της Mayman Aerospace πηγαίνει το σκεπτικό των ιπτάμενων μέσων μετακίνησης ένα βήμα μακρύτερα, αποτελώντας επί της ουσίας μια ιπτάμενη μοτοσικλέτα

Πολλές είναι οι εταιρείες που επιδίδονται στο σπορ εξέλιξης ιπτάμενων αυτοκινήτων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια που να επιδοθεί στην εξέλιξη μιας ιπτάμενης συσκευής που να προσιδιάζει ως εμπειρία σε μια ιπτάμενη μοτοσικλέτα. Όπως όλα δείχνουν αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς η JetPack Aviation μόλις παρουσίασε μια πρωτότυπη εκδοχή ιπτάμενης μοτοσικλέτας η οποία πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο Draper Venture Network στην Καλιφόρνια.

Το  Speeder 2 όπως ονομάζεται το πρωτότυπο, εξελίχθηκε από τη νέα Mayman Aerospace η οποία δημιουργήθηκε ακριβώς για την εξέλιξη δρόνων επανδρωμένων ή μη και διαφορετικών μεγεθών που μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν καθέτως

Έχει σχεδόν αντίστοιχο μέγεθος με μια μοτοσικλέτα και φουτουριστικό σχεδιασμό από ανθρακόνημα ο οποίος υπαγορεύεται από τις αεροδυναμικές ανάγκες, ενώ η εργονομική θέση του πιλότου έχει επίσης σχεδιαστεί με το σκεπτικό να μην διαταράσσεται η αεροδυναμική ισορροπία του συνόλου. Μπορεί να υποστηρίξει έως και οκτώ jet κινητήρες οι οποίοι λειτουργούν με βιώσιμα καύσιμα αεριωθούμενων προδιαγραφών SAF.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η ασφάλεια είναι προτεραιότητα για την κατασκευή που εξοπλίζεται με ένα πατενταρισμένο ανεξάρτητο υπολογιστικό σύστημα το οποίο αναλαμβάνει να ισορροπήσει το Speeder 2 σε περίπτωση απώλειας ισχύος σε κάποιον από τους κινητήρες.

Υποθετικά, σύμφωνα με τις συστάσεις, η ιπτάμενη μοτοσικλέτα είναι εξαιρετικά εύκολη στην χρήση καθώς αρκεί απλώς κάποιος να ανέβει πάνω της και να πατήσει το σχετικό διακόπτη για να απογειωθεί. Επίσης έχει ευέλικτο σχεδιασμό ο οποίος μπορεί να την μετατρέψει εύκολα σε μη επανδρωμένο αυτόνομο ή τηλεχειριζόμενο drone διευρύνοντας τις επιλογές για την χρήση της.

Επίσης σύμφωνα με τις συστάσεις της JetPack Aviation, μητρική της Mayman Aerospace, το πρωτότυπο βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024