Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλγερία: Τραπεζικός οργανισμός-κλειδί ζητά πάγωμα των εμπορικών συναλλαγών με την Ισπανία

Αλγερία: Τραπεζικός οργανισμός-κλειδί ζητά πάγωμα των εμπορικών συναλλαγών με την Ισπανία

Το πάγωμα των εμπορικών συναλλαγών με την Ισπανία, το οποίο ζητά τραπεζικός οργανισμός-κλειδί της Αλγερίας, έρχεται μετά την αναστολή από το Αλγέρι της συμφωνίας φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τραπεζικός οργανισμός-κλειδί στην Αλγερία ανακοίνωσε δραστικούς περιορισμούς στις εμπορικές συναλλαγές με την Ισπανία, μετά την αναστολή της συμφωνίας συνεργασίας των δύο κρατών, με έγγραφο που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη το βράδυ από μέσα ενημέρωσης της χώρας.

«Να προχωρήσετε στο πάγωμα»

Μετά «την αναστολή της συμφωνίας φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας με το Βασίλειο της Ισπανίας, σας ζητείται να προχωρήσετε στο πάγωμα» κάθε συναλλαγής που αφορά το «εμπόριο προϊόντων και υπηρεσιών από και προς την Ισπανία» από σήμερα, ανέφερε η Ενωση Τραπεζών και Χρηματοπιστωτικών Θεσμών σε ειδοποίησή της προς τους επικεφαλής των αλγερινών τραπεζικών και χρηματοοικονομικών οργανισμών.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση να παγώσουν οι τραπεζικές συναλλαγές που συνδέονται με το εξωτερικό εμπόριο προς και από την Ισπανία.

Ακύρωσε τη συμφωνία φιλίας

Το Αλγέρι ακύρωσε χθες τη «συμφωνία φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας» που είχε υπογράψει με τη Μαδρίτη το 2002 εξαιτίας της μεταστροφής της Ισπανίας στο ζήτημα της Δυτικής Σαχάρας, την ευθυγράμμισή της με τη θέση του Μαρόκου.

Τη 18η Μαρτίου, η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε σε θεαματική αλλαγή στάσης ως προς την υπόθεση της Δυτικής Σαχάρας, τασσόμενη υπέρ του μαροκινού σχεδίου για την αυτονομία της περιοχής, προκαλώντας οργή στο Αλγέρι, τον κυριότερο υποστηρικτή του κινήματος της ανεξαρτησίας των Σαχράουι, του Μετώπου Πολισάριο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024