Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τάκης Θεοδωρικάκος: «Είμαστε σε ετοιμότητα, στον Έβρο και στα νησιά»

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Είμαστε σε ετοιμότητα, στον Έβρο και στα νησιά»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στη θωράκιση των συνόρων για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών, στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και την ενίσχυση της παρουσίας αστυνομικών σε αεροδρόμια και στους τουριστικούς προορισμούς.

«Δεν πρέπει κανένας Έλληνας να αμφιβάλει για την απόλυτη ετοιμότητά μας και την αποφασιστικότητα μας στον Έβρο», σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στη θωράκιση των συνόρων για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών, στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και την ενίσχυση της παρουσίας αστυνομικών σε αεροδρόμια και στους τουριστικούς προορισμούς.

«Στον Έβρο, η ΕΛ.ΑΣ, μαζί με τον στρατό μας και με τους πολίτες, τους Εβρίτες, τους ακρίτες των συνόρων μας, αποτελούν μια πανίσχυρη ασπίδα. Ασπίδα προστασίας των συνόρων μας και γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία», τόνισε ο υπουργός.

Και προσέθεσε: « Η γειτονική μας χώρα, καλό είναι να εγκαταλείψει τέτοιου είδους απειλητικές πράξεις και προκλήσεις στις οποίες επιδίδεται το τελευταίο καιρό, γιατί δεν έχουν το παραμικρό νόημα. Οι Έλληνες, όταν πρόκειται για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας, είμαστε απολύτως ενωμένοι και ισχυροί».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι από τις αρχές του χρόνου έχει αποτραπεί η είσοδος στη χώρας μας 40.000 παράνομων μεταναστών και έχουν συλληφθεί 150 διακινητές.

«Αν κάποιος σκέφτεται να δώσει πολιτική κάλυψη στους μπαχαλάκηδες, ας το σταματήσει»

«Δίνουμε μία μάχη ανάμεσα στη λογική, το αυτονόητο από τη μία πλευρά και στον παραλογισμό  από την άλλη. Ανάμεσα στην ελευθερία, που οφείλουμε να είναι η πρώτιστη αξία στη ζωή μας, και στη βία από την άλλη πλευρά», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Τι πιο λογικό για ένα Πανεπιστήμιο να υπάρχει η βιβλιοθήκη; Τι συζητάμε τώρα, τον 21ο αιώνα, σε μία χώρα που είναι ευρωπαϊκή, πολιτισμένη και δημοκρατική; Είναι λοιπόν η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας υπέρ της ασφάλεια στα Πανεπιστήμια», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας πως «η Ελληνική Αστυνομία προασπίζεται τη βιβλιοθήκη και το αυτονόητο αυτό δικαίωμα φοιτητών και καθηγητών, απέναντι σε μία περιθωριακή ομάδα που προκαλεί επεισόδια. Ήδη ξεκινάει η εξεταστική περίοδος και νομίζω όλα τα παιδιά, οι φοιτητές, οι φοιτήτριες και οι οικογένειές τους απαιτούν την ηρεμία και την ησυχία. Επομένως, αν κάποιος σκέφτεται να δώσει πολιτική κάλυψη στους μπαχαλάκηδες, ας το σταματήσει».

Η ασφάλεια είναι ένα ισχυρό brand για την Ελλάδα

Για το θέμα της ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε: «Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, τόσο των κατοίκων των περιοχών αυτών, όσο και των επισκεπτών, των τουριστών. Κανείς δεν πάει κάπου αν αισθάνεται ανασφαλής».

Σημείωσε, μάλιστα, πως η ασφάλεια «είναι ένα ισχυρό brand για την Ελλάδα και αυτή την τουριστική περίοδο», ενώ δήλωσε πως έχουν αποσταλεί ήδη 1.380 αστυνομικούς σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς και στις εισόδους της χώρας.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024