Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: «Απαράδεκτη η ενέργεια της ηγεσίας της ΠΟΕΥΠΣ να προβάλει την χούντα στο συνέδριό της»

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη η ενέργεια της ηγεσίας της ΠΟΕΥΠΣ να προβάλει την χούντα στο συνέδριό της»

Το Τμήμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του κόμματος τόνισε πως «οι δικαιολογίες που προσπάθησε να ψελλίσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ότι η περίοδος της χούντας είναι - είτε το θέλουμε είτε όχι - ενταγμένη μέσα στην συνολική ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι προκλητικές και επικίνδυνες».

Μία σοκαριστική καταγγελία έκανε το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη» ενέργεια της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, «να προβάλει την χούντα στο συνέδριό της.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «η προβολή βίντεο του δικτάτορα Παπαδόπουλου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας αποτελείται από δυνάμεις που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί μία απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια».

Και προσέθεσε: «Είναι πραγματικά πρωτοφανές σε συνέδριο Ομοσπονδίας, το οποίο θα έπρεπε να ασχολείται με την ανάδειξη και την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πυροσβέστες, να γίνεται προβολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου και άλλων στοιχείων από την περίοδο της χούντας, καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο απαράδεκτα αντιδραστικά αντανακλαστικά στους πυροσβέστες. Ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται κι αυτοί βάζουν τη χούντα και τον Παπαδόπουλο από την πίσω πόρτα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περισσός.

Μάλιστα, γνωστοποίησε πως ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο συνέδριο, βουλευτής και αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία, Νίκος Παπαναστάσης, κατήγγειλε άμεσα το γεγονός και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε, «επιδοκιμαζόμενος από αντιπροσώπους του συνεδρίου γι’ αυτή του τη στάση».

Το Τμήμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε επίσης πως «οι δικαιολογίες που προσπάθησε να ψελλίσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ότι η περίοδος της χούντας είναι – είτε το θέλουμε είτε όχι – ενταγμένη μέσα στην συνολική ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι προκλητικές και επικίνδυνες».

«Με αυτό τον τρόπο», υπογράμμισε, «οδηγούν σε ένα πρωτοφανές ξέπλυμα της επτάχρονης φασιστικής δικτατορίας, η οποία μάτωσε τον ελληνικό λαό, φυλάκισε, εξόρισε, βασάνισε, και δολοφόνησε ακόμα και αντιφασίστες αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας».

Το ΚΚΕ σημείωσε πως η επτάχρονη δικτατορία είναι καταδικασμένη στη συνείδηση όλου του ελληνικού λαού και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πυροσβεστών, γιατί, μεταξύ άλλων, μετέτρεψε την Πυροσβεστική σε σώμα ασφαλείας με χαρακτήρα και αποστολή ενάντια στο λαό, έδωσε τη δυνατότητα οπλοφορίας των πυροσβεστών, ενέτεινε ακόμα περισσότερο την στρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Και τόνισε πως «η ηγεσία της Ομοσπονδίας έχει βαρύτατες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη ενέργειά της, με την οποία προσβάλλει το σύνολο των πυροσβεστών», ενώ επέρριψε ευθύνες και στους εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων στο συνέδριο, «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ 25, οι οποίοι, αν και παρόντες, ανέχτηκαν το απαράδεκτο γεγονός».

«Κάθε τίμιος αγωνιστής συνδικαλιστής, αλλά και απλός Πυροσβέστης έχει ευθύνη να απομονώνει το φασισμό, το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τις αντιδραστικές φιλοχουντικές εκδηλώσεις, όπου κι αν συμβαίνουν αυτές. Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος να γυρίσουν την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις εκείνες, που βρίσκονται εκλεγμένες στο Δ.Σ. και ανέχονται – προωθούν τέτοιες απαράδεκτες απόψεις», σημειώνεται καταληκτικά στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

 

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024