Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία μετονομάζει σε «πλατείες Λαϊκών Δημοκρατιών» τους χώρους των πρεσβειών ΗΠΑ και Γερμανίας στη Μόσχα

Η Ρωσία μετονομάζει σε «πλατείες Λαϊκών Δημοκρατιών» τους χώρους των πρεσβειών ΗΠΑ και Γερμανίας στη Μόσχα

Η Ρωσική Δούμα τάσσεται υπέρ της μετονομασίας των χώρων έξω από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Γερμανίας στην Μόσχα σε «πλατείες Λαϊκών δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Οι βουλευτές της ρωσικής Δούμας ψήφισαν υπέρ της μετονομασίας του χώρου έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στην Μόσχα σε «Πλατεία της Λαϊκής Δημοκρατίας  του Λουγκάνσκ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κρατικής Δούμας της πόλης της Μόσχας που αναρτήθηκε στο Telegram.

Στην ανακοίνωση -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ που επικαλείται ως πηγή novayagazeta.europe- αναφέρεται ότι υπέρ της μετονομασίας τάχθηκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες  του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία», του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής ομοσπονδίας, της «Η Δική μου Μόσχα» και της «Δίκαιης Ρωσίας».

Επίσης οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας της πρωτεύουσας τάχθηκαν υπέρ τη μετονομασίας του χώρου έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα σε «Πλατεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Νωρίτερα σήμερα ο δήμος της Μόσχας, ανακοίνωσε ότι μετά την ψηφοφορία που έγινε στον ιστότοπο «Ενεργός πολίτης», οι ανώνυμοι χώροι έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα , θα ονομάζονται «Πλατεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ». Παράλληλα αναφέρεται ότι στην ρωσική πρωτεύουσα «θα επιλεγεί μια ακόμη πλατεία ή οδός, για να τιμηθεί η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ».

Ουσιαστικά πρόκειται για αντίποινα της Ρωσίας σε ανάλογες κινήσεις που έχουν κάνει άλλες χώρες της δυτικής συμμαχίας όλο το προηγούμενο τρίμηνο. Για παράδειγμα ο δρόμος όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία στο Βίλνιους της Λιθουανίας μετονομάστηκε σε «Οδό Ηρώων της Ουκρανίας» στις αρχές Μαρτίου με απόφαση του δήμου της λιθουανικής πρωτεύουσας. Η Αλβανία αντίστοιχα μετονόμασε την οδό στην οποία βρίσκονται οι πρεσβείες Ρωσίας και Ουκρανίας στα Τίρανα σε οδό «Ελεύθερης Ουκρανίας».

Ένας δρόμος στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, όπου βρίσκεται το προξενείο της Ουκρανίας μετονομάστηκε ανεπίσημα σε «οδό Βολοντίμιρ Ζελένσκι». Επίσης η Σουηδία μετονόμασε τμήμα πάρκου που βρίσκεται δίπλα στη ρωσική πρεσβεία στη Στοκχόλμη σε «χώρο της ελεύθερης Ουκρανίας».

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα χωρών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχε κάνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας προς όλο τον κόσμο να μετονομάσει τους δρόμους με ρωσικές πρεσβείες και προξενεία σε «οδό Ουκρανίας».

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024