
Τούρκος καθηγητής: Το ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει η Αμερική στην Τουρκία μέσω της Ελλάδας
Οι ΗΠΑ μέσω της Ελλάδας και όχι η ίδια η Ελλάδα φοβίζουν τούρκο απόστρατο και καθηγητή που αναρωτιέται για τις προθέσεις τους.
«Το σωστό ερώτημα δεν είναι τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα στην Τουρκία, αλλά πρέπει να συζητήσουμε τι μπορεί να κάνει η Αμερική στην Τουρκία μέσω της Ελλάδας» αναρωτιέται ο Εράι Γκιουτσλουέρ (φωτογραφία, επάνω, από bolgegundem.com), τούρκος απόστρατος, καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ευρασίας.
Τα Δωδεκάνησα…
Μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό HABER GLOBAL, αναφέρεται κατ’ αρχάς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Δωδεκανήσων, λέγοντας ότι «δόθηκαν προσωρινά στην Ιταλία, προσωρινά».
«Το 1947 τα νησιά τα οποία αποκαλούνται Δωδεκάνησα αφαιρούνται από την Ιταλία και δίνονται στην Ελλάδα» προσθέτει ο τούρκος καθηγητής.
«Δηλαδή, νησιά τα οποία είχαν παραχωρηθεί προσωρινά και έπρεπε να επιστρέψουν σε εμάς, δόθηκαν στην Ελλάδα. Δηλαδή υπάρχει ήδη θέμα κυριαρχίας σε αυτά τα νησιά. Δηλαδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο θέμα της ιδιοκτησίας των νησιών αυτών» επιμένει ο Εράι Γκιουτσλουέρ.
Συνεχίζοντας την ανάλυσή του, και κάνοντας λόγο για την αντιπαλότητα της Ελλάδας με την Τουρκία, σημειώνει:
…και οι ΗΠΑ
«Εδώ, το σωστό ερώτημα δεν είναι τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα στην Τουρκία, αλλά πρέπει να συζητήσουμε τι μπορεί να κάνει η Αμερική στην Τουρκία μέσω της Ελλάδας».
Και προσθέτει: «Πληθυσμός 10 εκατομμυρίων και συνολική έκταση 192.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων μαζί με τα νησιά, δηλαδή η έκταση είναι σκόρπια δεν είναι ομογενοποιημένη όπως η Ανατολία όπως η Τουρκία. Για αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να κάνει τίποτε».
Πηγή: tourkikanea.gr
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)



