Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης: «Ποιος πιστεύει τον κ. Μητσοτάκη για τα δημοτικά»;

Φίλης: «Ποιος πιστεύει τον κ. Μητσοτάκη για τα δημοτικά»;

«Με ένα σχολείο ως τις έξι απόγευμα - πάρκινγκ, με έναν εκπαιδευτικό να μαζεύει τα παιδιά γύρω από το τραπέζι και να τους λέει «βγάλτε να ζωγραφίσετε», δεν στηρίζεται ούτε ο μαθητής ούτε η οικογένεια».

Την εξαγγελία Μητσοτάκη για τη λειτουργία ως τις έξι το απόγευμα των δημοτικών σχολείων σχολίασε ο Νίκος Φίλης χαρακτηρίζοντάς την προεκλογική και ταυτόχρονα διερωτήθηκε «ποιον δουλεύει;» ο πρωθυπουργός καθώς όπως σημειώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός το εκπαιδευτικό σύστημα λειτούργησε και φέτος χωρίς διορισμούς και υποδομές.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη για την εξαγγελία Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Διάβασα με ενδιαφέρον την προεκλογική εξαγγελία Μητσοτάκη, για «παιδικούς σταθμούς και δημοτικά που θα λειτουργούν ως τις έξι το απόγευμα». Για τη… «στήριξη της ελληνικής οικογένειας».

Αλήθεια, ποιον δουλεύει; Η κυβέρνησή του δεν έχει κατορθώσει να κάνει τις προσλήψεις και να βρει τους χώρους για να λειτουργήσει πλήρως η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, πέντε χρόνια μετά τη θεσμοθέτησή της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μήπως έχει λόγο να βιάζεται; Ξεχνάει κανείς ότι την προσχολική αγωγή, όπως και τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία, η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη και τομεάρχη Παιδείας την κα Κεραμέως, τα καταψήφισε; Όμως σήμερα, θέλει δήθεν να επεκτείνει τη λειτουργία τους!

Δεν εξήγησε επίσης σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, γιατί με απόφαση της κυβέρνησής του καταργήθηκαν τα σχολικά γεύματα, και μάλιστα στη διάρκεια της πανδημίας… Έτσι στήριξε την ελληνική οικογένεια το 2020-22! Ποιον νομίζει ότι θα πείσει τώρα με μια προεκλογική εξαγγελία; Χωρίς πόρους και χρονοδιάγραμμα; Χωρίς διορισμούς και υποδομές, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που λειτούργησε φέτος με 45.000 αναπληρωτές; Με σχολικές υποδομές ηλικίας κατά μέσο όρο πάνω από 50 έτη;

Η προσχολική αγωγή, το νηπιαγωγείο, το ολοήμερο δημοτικό σχολείο χρειάζονται πρώτα από όλα νέο και σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, που θα προσφέρει γνώσεις και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά. Με ένα σχολείο ως τις έξι απόγευμα – πάρκινγκ, με έναν εκπαιδευτικό να μαζεύει τα παιδιά γύρω από το τραπέζι και να τους λέει «βγάλτε να ζωγραφίσετε», δεν στηρίζεται ούτε ο μαθητής ούτε η οικογένεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει εξετάσεις στη στήριξη του δημόσιου σχολείου, των μαθητών και της οικογένειας και έχει δεσμευθεί ότι θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, χωρίς τη μέγγενη των μνημονίων πλέον, μετά την πολιτική αλλαγή. Με δραστική αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία και αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024