Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τη συμμετοχή του Δήμου Παλλήνης, η πρώτη «Πορεία της Γαλιλαίας»

Με τη συμμετοχή του Δήμου Παλλήνης, η πρώτη «Πορεία της Γαλιλαίας»

Στην πρώτη, συμβολική «Πορεία της Γαλιλαίας», η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους, που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας, συμμετείχε ο Δήμος Παλλήνης, μαζί με τους άλλους επτά Δήμους των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Η «Πορεία της Γαλιλαίας» έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για το έργο της «Γαλιλαίας», τη μεγάλη σημασία της Ανακουφιστικής Φροντίδας των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους και την ανάγκη δημιουργίας αντίστοιχων μονάδων και σε άλλες περιοχές.

Την έναρξη της «Πορείας», κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ πλήθος κόσμου και επισήμων, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικόλαο, πορεύτηκαν συμβολικά, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Παλλήνης, από τις εγκαταστάσεις της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» στα Σπάτα, έως το Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, όπου πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τον Σεβασμιότατο κ.κ. Νικόλαο, συνόδευσαν στην πρώτη «Πορεία της Γαλιλαίας», οι Δήμαρχοι Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου και Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, δηλώνοντας τη στήριξη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, στην πρωτοβουλία της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Το παρών έδωσαν επίσης, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, κλήρος και εκατοντάδες κόσμου.

Την «Πορεία της Γαλιλαίας» χαιρέτησαν με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η «Πορεία της Γαλιλαίας» θα διεξάγεται κάθε χρόνο, εκ περιτροπής και στους 8 Δήμους της περιοχής και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για το έργο της «Γαλιλαίας», τη μεγάλη σημασία της Ανακουφιστικής Φροντίδας των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους και την ανάγκη δημιουργίας αντίστοιχων μονάδων και σε άλλες περιοχές.

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2010, με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικολάου και προσφέρει δωρεάν, ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας, σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).

Κάθε χρόνο προσφέρονται πάνω από 1.700 ημέρες νοσηλείας στον Ξενώνα της Μονάδας, και πάνω από 6.000 επισκέψεις στα σπίτια των ασθενών.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024