Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών κατά της αστυνομικής παρουσίας στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών κατά της αστυνομικής παρουσίας στο ΑΠΘ

Ετοιμάζονται για καταλήψεις οι φοιτητές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από το κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών μέλη φοιτητικών ομάδων κατά της αστυνομικής παρουσίας στα πανεπιστήμια.

Φωνάζουν συνθήματα υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου και απαιτούν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus του ΑΠΘ.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα διμοιρία των ΜΑΤ περιφρουρεί τον χώρο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διαμόρφωσης βιβλιοθήκης, εκεί που επί 34 χρόνια στεγαζόταν το πρώην “Στέκι στο Βιολογικό”.

Λίγο πιο δίπλα παραμένει σε επιφυλακή το όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ., γνωστό και ως “Αίαντας”.

Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα για το αυριανό φοιτητικό συλλαλητήριο το οποίο θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην Καμάρα και έκαναν γνωστό ότι από την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σχολών και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Το αίτημα που ενώνει τους φοιτητές είναι η άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τον πανεπιστημιακό χώρο. Δεν έχουν καμία θέση σε αυτόν. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες της πραγματικής αιτίας της παραμονής τους στο campus, με συναδέλφους μας την ώρα που διαβάζουν στην κεντρική βιβλιοθήκη να βγαίνουν δακρυσμένοι από τα χημικά, να βλέπουμε τραυματισμούς συναδέλφων μας μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και καθημερινές ρίψεις χημικών. Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να ακούσει τα δίκαια αιτήματά μας, να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από το πανεπιστήμιο και να μην σκεφτεί, ούτε μια στιγμή, να φέρει τον νέο νόμο – πλαίσιο μέσα στη βουλή, καθώς διαλύει ακόμη παραπάνω τις σπουδές μας, μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα και εμάς σε πελάτες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής, Τάσος Παπαδόπουλος.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024