Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία ανήκει στον ευρωπαϊκό κορμό

Η Ρωσία ανήκει στον ευρωπαϊκό κορμό

Το αντιρωσικό διαλυτικό μέτωπο γυρίζει μπούμερανγκ κατά των δημιουργών του

Κατά τα φαινόμενα, μάταια κόπτονται και ολοφύρονται οι επιτελείς του αμερικανο-νατοϊκού επεκτατικού άξονα για τη δήθεν σωτηρία της Ουκρανίας, αλλά στην ουσία για τη διάλυση της πολιτικής συνοχής της ΕΕ και εκείθεν για την τέλεια αποκοπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τη σπονδυλική στήλη, τη ραχοκοκαλιά της ενιαίας γεωπολιτικά Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Στις εκατό και πλέον ημέρες της ρωσο-ουκρανικής ανάφλεξης τα μόνα που «κατόρθωσε» το τελείως επιπόλαια και εκ του συστάδην ανοργάνωτο και ημιδιαλυμένο στρατιωτικο-πολιτικό μπλοκ Ουάσιγκτον-Πενταγώνου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν:

  • Η ενεργειακή και επισιτιστική αποκοπή της ΕΕ από τους αγωγούς υδρογονανθράκων και τους σιτοβολώνες Ουκρανίας-Ρωσίας.
  • Η σταθερά ανοδική και αυτοκαταστρεπτική άνοδος του πληθωρισμού σε ολόκληρη την ΕΕ, λόγω της ακρίβειας των αγαθών, ως επακόλουθη συνέπεια της έλλειψης ενεργειακών πόρων και δημητριακών.
  • Η μετατροπή της Ουκρανίας του γραφικού ηθοποιού Ζελένσκι σε οπλοστάσιο των πάσης φύσεως άχρηστων αμυντικο-επιθετικών όπλων που διετηρούντο στα… αζήτητα των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.
  • Η προαγωγή του γραφικού αλλά και θλιβερού Ζελένσκι σε ρόλο ανεπίσημου στρατηλάτη του ευδιάλυτου νεοσυσταθέντος ευρω-νατοϊκού άξονα. Κατά τα φαινόμενα ο σημερινός Πρόεδρος της Ουκρανίας το μόνο για το οποίο δεν φαίνεται να θρηνεί είναι ο εκπατρισμός των πέντε και πλέον εκατομμυρίων προσφύγων – φυγάδων της πατρίδας του σε όλα τα σημεία της Υδρογείου. Και το μόνο το οποίο υπερθεματίζει είναι όχι η εκεχειρία και η ειρήνευση, αλλά η συνέχιση των ρωσικών ισοπεδωτικών βομβαρδισμών, «μέχρι την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη νοτιανατολική ρωσόφωνη Ουκρανία» όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Η φωνή του Κυρίου του

Η επιμονή του Ζελένσκι για συνέχιση του ουκρανικού ολοκαυτώματος προφανέστατα δεν είναι ψυχική ιδιοτροπία του σημερινού γραφικού προέδρου της Ουκρανίας, αλλά ανέκαθεν εντολή από το αμερικανο-νατοϊκό δίδυμο Τζο Μπάιντεν-Γενς Στόλντενμπεργκ. Στο διπλωματικώς τοξικό αυτό δίδυμο έχει ήδη προστεθεί και δεύτερος εντολοδόχος μετά τον Ζελένσκι, που ακούει στο όνομα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ή αλλιώς ο «επιτήδειος ουδέτερος», με μόνο στόχο να προκαλέσει ρήγμα στις σχέσεις Ρωσίας με τη Φινλανδία και Σουηδία, αλλά και χαλάρωση της ευρωπαϊκής συνοχής στον χώρο της Σκανδιναβίας…

Η ουκρανική Γη της Επαγγελίας με τους απέραντους και καρποφόρους σιτοβολώνες κατάντησε όνειρο απατηλό για τους πολίτες της Ενωμένης Ευρώπης μετά από τις βίαιες και αστάθμητες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μήπως έτσι σε λίγο θα λέμε όλοι μας το ψωμί ψωμάκι;

Η μετατροπή της ρωσο-ουκρανικής ανάφλεξης σε ένα οιονεί προμήνυμα τρίτου παγκοσμίου πολέμου είναι ηλίου φαεινότερο ότι αποτελεί το επίμονο και μάλλον αστάθμητο και μάταιο στόχο του διδύμου Μπάιντεν-Στόλντεμπεργκ για διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κάτι τέτοιο θ’ αποτελούσε μία επίσης ανόητη αναβίωση της ψυχροπολεμικής περιόδου ΗΠΑ-ΕΣΣΔ με το πρόσχημα της διάστασης του «Ελεύθερου Κόσμου» με το «Σιδηρούν Παραπέτασμα».

Μία Ευρώπη από τα Ουράλια μέχρι το Γιβραλτάρ

Στην πραγματικότητα, στόχος είναι και παραμένει ο εκτοπισμός της Ρωσίας από τον ενιαίο ευρωπαϊκό κορμό, όπως τον είχε οραματιστεί ο Σαρλ ντε Γκωλ, ως «Ευρώπη από τα Ουράλια μέχρι το Γιβραλτάρ». Την αντίληψη αυτή προφανώς και συμμερίζεται ο ιδεολογικός επίγονος του ντε Γκωλ και σημερινός πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, οσοδήποτε και αν η αντίληψη αυτή αντιμετωπίζει διασπαστικές τάσεις από εκπροσώπους άλλων χωρών-μελών της ΕΕ.

Ο δρόμος για τη διάσωση και διατήρηση της ευρωρωσικής ενότητας, οσοδήποτε και αν φαντάζει ως ανέφικτος, δεν παύει ωστόσο να ισχύει ως νομοτελειακή πραγματικότητα. Η Ρωσία επί αιώνες ανήκε και ανήκει στο κοινωνικο-πολιτικό DNA του ευρωπαϊκού κορμού. Από την εποχή των μοναρχιών μέχρι και σήμερα. Με εξαίρεση την περίοδο 1917-1990 δηλαδή τα 73 χρόνια του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Τι έφταιγαν τα περίφημα ρωσικά μπαλέτα και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού απαγόρευσε την εμφάνισή τους στην Ελλάδα, με το γελοίο πρόσχημα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου; Αν το καλοσκεφθούμε ότι ο ιθύνων νους αυτής της απαγόρευσης εδρεύει στην Ουάσιγκτον, τότε αβίαστα τονίζουμε: «Δεν περνά ο νεομακαρθισμός»! Ποιος θα απαγορεύσει στην οποιαδήποτε κυρία υπουργό να εφαρμόζει τέτοιες μεθόδους που ήδη βρίσκονται στα αζήτητα της ιστορίας;

Αλλά και στην περίοδο της ΕΣΣΔ, του Συμφώνου της Βαρσοβίας και της ΚΟΜΕΚΟΝ ουδέποτε διακόπηκαν οι διπλωματικές σχέσεις με τη Δύση. Ας μην ξεχνάμε, ότι στην περίοδο αυτή και στη ρωσική μεταπολίτευση, η ΕΣΣΔ ανέδειξε επιφανείς διπλωμάτες, όπως τους υπουργούς Εξωτερικών Αναστάς Μικογιάν, Έντβαρντ Σεβαρντάντσε και Σεργκέι Λαβρόφ. Στην ίδια αυτή περίοδο οι συμφωνικές ορχήστρες, τα μπαλέτα και οι εικαστικές τέχνες της Ρωσίας όργωναν την Υφήλιο. Στην ίδια περίοδο, η ΕΣΣΔ άνοιξε το δρόμο για το Διάστημα, την ίδια περίοδο ο ρωσικός αθλητισμός κατακτούσε αμέτρητα βραβεία. Στην ίδια αυτή περίοδο ο Νικήτα Χρουστσόφ προχώρησε στην αποσταλινοποίηση και με τον Τ.Φ. Κέννεντι απέτρεψε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Υ.Γ. Η ματαίωση παραστάσεων από τα ρωσικά μπαλέτα με απόφαση του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού λόγω της ρωσο-ουκρανικής ανάφλεξης δεν τιμά την χώρα μας, αλλά ούτε και τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, που επέδειξαν αυτό τον αντιπολιτισμικό ζήλο. Αν καλοσκεφτούμε ότι ο ιθύνων νους αυτών των απαγορεύσεων εδρεύει στην Ουάσιγκτον, τότε ανέτως συμπεραίνουμε ότι ο αστυνομοκρατικός θεσμός του αμερικανικού μακαρθισμού ζει και βασιλεύει εν σωτηρίω έτει 2022!

Που είσαι Ελλάδα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας…

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024