Home » Nations League: Γλίτωσε στο 90′ η Ισπανία κόντρα στον Βατσλίκ (2-2), τεσσάρα για την Πορτογαλία (4-0), διπλό με σούπερ Χάαλαντ για τη Νορβηγία (1-2)
Nations League: Γλίτωσε στο 90′ η Ισπανία κόντρα στον Βατσλίκ (2-2), τεσσάρα για την Πορτογαλία (4-0), διπλό με σούπερ Χάαλαντ για τη Νορβηγία (1-2)
Μία ανάσα από το δύο στα δύο έφτασε η Τσεχία του εξαιρετικού Βατσλίκ στο Nations League, αλλά η Ισπανία πήρε τον βαθμό (2-2) στο 90′. Πρώτη νίκη για την Πορτογαλία με το 4-0 επί της Ελβετίας, σπουδαίο διπλό (1-2) με πρωταγωνιστή τον Χάαλαντ για τη Νορβηγία στην Στοκχόλμη.
Ο Τόμας Βατσλίκ ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετικός, αλλά η Τσεχία δεν κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Ισπανία στο Nations League που έφυγε με τον βαθμό (2-2) από την Πράγα χάρη σε γκολ του Μαρτίνες στο 90′. Πάρτι της Πορτογαλίας με 4-0 κόντρα στην Ελβετία για τον ίδιο όμιλο ενώ μεγάλη νίκη (0-2) πέτυχε η Νορβηγία στην έδρα της Σουηδίας με δύο γκολ του Χάαλαντ.
«Άγγιξε» το δύο στα δύο η Τσεχία, αλλά…
Μετά τη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στην Ελβετία η Τσεχία έφτασε πολύ κοντά στο δύο στα δύο στον δεύτερο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Nations League, αλλά της χάλασε τα σχέδια ο Ινίγκο Μαρτίνες.
Στο 5ο λεπτό ο Τσουφάλ έβγαλε κάθετα στον Κούχτα που γύρισε στον Πέσεκ και εκείνος από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Στο 34ο λεπτό ο Βάτσλικ έσωσε μετά από κεφαλιά του Γκαρσία ενώ στο 45+3′ ο Γκάβι με πανέμορφο πλασέ έκανε το 1-1.
Στο 62′ η Ισπανία είχε δοκάρι με τον Ασένσιο κι ενώ ο Βατσλίκ κράτησε το 1-1 με σημαντικές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, ήρθε το 2-1 στο 66′ με τον Κούχτα. Στο 70′ η Ισπανία είχε κι άλλο δοκάρι, με τον Φεράν και τελικά βρήκε το 2-2 στο 90′ με κεφαλιά του Ινίγκο Μαρτίνες.
Περίπατος για την Πορτογαλία
Στον ίδιο όμιλο, την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Πορτογαλία με το επιβλητικό 4-0 επί της Ελβετίας που παραμένει χωρίς βαθμό. Στο 6ο λεπτό ο Σεφέροβιτς σκόραρε με σουτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε και στο 15′ ήρθε το 1-0 με κοντινό πλασέ του Καρβάλιο. Στη συνέχεια ανέλαβε ο Ρονάλντο για το 2-0 με σουτ στο 35′ και για το 3-0 από κοντά στο 40′. Το τελικό 4-0 έγραψε ο Κανσέλο στο 68′ κι ενώ νωρίτερα είχε ακυρωθεί γκολ του Κριστιάνο.
Το απόλυτο για τη Νορβηγία με τρομερό Χάαλαντ, τεσσάρα για Σερβία
Ο ασταμάτητος Χάαλαντ έδωσε ακόμη μία νίκη στη Σουηδία στον τέταρτο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας. Στο 19′ ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι πλέον έκανε το 0-1 με πέναλτι και ο ίδιος έγραψε και το 0-2 στο 69′ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Το μόνο που κατάφερε η Σουηδία ήταν να μειώσει σε 1-2 με τον Ελάνγκα στις καθυστερήσεις.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Σερβία διέλυσε με 4-1 τη Σλοβενία. Ο Μίτροβιτς έκανε το 1-0 στο 24′ για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 30′ ο Στογιάνοβιτς και να έρθει καταιγισμός γκολ στο δεύτερο μέρος για τους γηπεδούχους. Ο Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς έκανε στο 56′ το 2-1, ο Γιόβιτς στο 85′ το 3-1 και στις καθυστερήσεις ο Ράντονιτς το 4-1.
Φεστιβάλ γκολ με νικήτρια τη Γεωργία στη Βουλγαρία
Στο πιο εντυπωσιακό ματς της ημέρας, η Γεωργία διέλυσε με 5-2 στη Σόφια τη Βουλγαρία για τον τέταρτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας. Ο Νταβιταζβίλι και το αυτογκόλ του Χριστόβ στο πρώτο μέρος έφεραν το σκορ στο 0-2, ο Ίλιεβ μείωσε σε 1-2 στο 50′ για να ακολουθήσουν τρία ακόμη γκολ για την ομάδα του Σανιόλ. Ζιβζιτάτζε στο 52′ και Κβαρατσχέλια με πέναλτι στο 58′ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 1-4, ο Βάκο έκανε το 1-5 στο 70′ και οι Βούλγαροι μείωσαν με δεύτερο γκολ του Ιλίεβ σε 2-5 στο 83′.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Η Παρί προηγήθηκε με τον Ντεμπελέ στο 3', η Μπάγερν ισοφάρισε στο 94', όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό και θα διεκδικήσιυν δεύτερη σερί χρονιά το Champions League κόντρα στην Αρσεναλ.
Όσα είπε ο βοηθός του Μαρτίνεθ, μετά τη νίκη της Βαλένθια επί του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Εργκίν Αταμάν προσπθεί να επηρεάσει το παιχνίδι με τις διαμαρτυρίες του.