Ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος για την κατασκευή των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μυτιλήνης, με την συμβασιοποίηση των έργων και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το νησί ώστε να αποκτήσει νέους χώρους άθλησης.

Ο Δήμος Μυτιλήνης θα αποκτήσει σύντομα νέες αθλητικές εγκαταστάσεις μετά την συμβασιοποίηση του έργου «Επισκευή – Κατασκευή γηπέδων στη Μόρια, τον Αφαλώνα και την Παναγιούδα με συμβατικό ποσό  968.636 € (αρχικού προϋπολογισμού, πριν από το διαγωνισμό, 1.399.600 €).

Το έργο να θυμίσουμε χρηματοδοτείται από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών καθορίζεται, σε δώδεκα (12) μήνες, αρχόμενη από σήμερα.

Επιγραμματικά, οι προβλεπόμενες εργασίες στα γήπεδα είναι οι εξής:

Γήπεδο Μόριας

Γήπεδο Μόριας: Εκσκαφή θεμελίων και ανακατασκευή των κερκίδων από σκυρόδεμα, κατασκευή φρεατίων, τάφρων και τεχνικών έργων.

Γήπεδο Αφαλώνα: Ολοκλήρωση όλων των εργασιών που αφορούν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου.

Γήπεδο Παναγιούδας:  Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου διαστάσεων 32μ. Χ 22μ. το οποίο θα πληροί τις προδιαγραφές, για να φιλοξενήσει ομάδες για αγώνες και προπονήσεις αθλημάτων καλαθοσφαίρισης,  πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης.

Νέο κλειστό γυμναστήριο Παναγιούδας

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε ότι: «Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για τη δημιουργία υποδομών σε όλους τους τομείς και κυρίως εκείνων που αφορούν τη νεολαία μας. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στα πάγια αιτήματα των τοπικών αθλητικών συλλόγων για τη δημιουργία αυτών των έργων».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr