Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Πιλίδης: Τι είπε για όσα έγιναν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης και τον αποκλεισμό του από τους Μεσογειακούς Αγώνες

Γιώργος Πιλίδης: Τι είπε για όσα έγιναν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης και τον αποκλεισμό του από τους Μεσογειακούς Αγώνες

Ο Γιώργος Πιλίδης μίλησε στο «Τι Λες Τώρα!» στο MEGA για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Ο αθλητής της ελεύθερης πάλης, Γιώργος Πιλίδης μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν στον αποκλεισμό του από τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Ο νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ), Χαράλαμπος Πελέκης μίλησε με τη σειρά του στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» στο MEGA αναφορικά με τον αποκλεισμό του Γιώργου Πιλίδη από τους συγκεκριμένους αγώνες.

Όπως είπε την ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο Κιλκίς, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα κρινόταν ποιοι αθλητές θα συμμετείχαν αργότερα στους Μεσογειακούς Αγώνες, ο νομικός σύμβουλος επισήμανε πως ορισμένοι αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Πιλίδης συμμετείχαν σε μια διαμαρτυρία η οποία εμπόδισε τους συναθλητές τους να αγωνιστούν.

«Στο οπτικοακουστικό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας, φέρονται αθλητές, πρώην προπονητές να έχουν καταλάβει τον αγωνιστικό χώρο με πανό κατά πρώην συναθλητή τους, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι αγώνες, πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά» τόνισε ο κ. Πελέκης.

Ο Γιώργος Πιλίδης δήλωσε πως όσα ανέφερε παραπάνω ο νομικός σύμβουλος δεν ισχύουν, καθώς όταν τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από τον χώρο προκειμένου να αρχίσουν οι αγώνες, εκείνοι το έκαναν.

Ο αθλητής σημείωσε πως οι εντάσεις στον χώρο των αγώνων συνέβησαν την Κυριακή, τη δεύτερη μέρα δηλαδή των αγώνων και ρώτησε τον κ. Πελέκη γιατί δεν έγιναν οι αγώνες το Σάββατο, που δεν σημειώθηκε καμία ένταση.

«Η Ομοσπονδία τον κυνηγά εδώ και ενάμιση χρόνο»

Η δικηγόρος του αθλητή, Ειρήνη Μαρούπα δήλωσε χαρακτηριστικά «πως η Ομοσπονδία κυνηγά τον κ. Πιλίδη εδώ και ενάμιση χρόνο».

«Ο Πιλίδης ήρθε από τη Σουηδία με πρωτοβουλία του προπονητή του, προκρίθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Ομοσπονδία του είπε να αλλάξει προπονητή προκειμένου να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες» συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Όλη αυτή η παρεξήγηση λύθηκε με την παρέμβαση του κ. Καπράλου, του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής και τόνισε πως δεν υπήρξε χρηματοδότηση προκειμένου να προπονηθεί ο αθλητής.

Η κ. Μαρούπα ανέφερε πως φτάσαμε έως αυτό το σημείο καθώς η Ομοσπονδία «επιλέγει μεταξύ αρεστών και όχι αρίστων».

«Όπως δεν ήθελε τον Χαβουζίδη, προπονητή στον Πιλίδη, όπως απειλούσε τον Πιλίδη να μην τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν δεν αλλάξει προπονητή, έτσι και το Σωματείο και ο εκπρόσωπος αθλητών, ο κ. Μανωλίδης, δεν ήταν αρεστός και φτιάξανε ένα άλλο σωματείο» προσέθεσε η κ. Μαρούπα.

Ο Γιώργος Πιλίδης ερωτηθείς γιατί δεν ζυγίστηκε την ημέρα των αγώνων απάντησε πως δεν έχουν τα βιβλία του Συλλόγου τους «Μέγας Αλέξανδρος» και ως εκ τούτου θεωρείται πως λειτουργεί παράνομα.

«Ζητάω πριν το Κιλκίς (το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) τη μεταγραφή μου σε άλλο Σύλλογο, πάω παραδίδω τα έγγραφα που χρειάζονται για την έκδοση του δελτίου και ως γνωστόν με δηλώνουν από μόνοι τους» είπε ο αθλητής.

Ο κ. Πελέκης αποκάλυψε πως μετά τη συγκέντρωση του οπτικοακουστικού υλικού από τις εντάσεις που σημειώθηκαν, η Ομοσπονδία θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα.

«Υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό που φαίνεται ο Γιώργος Πιλίδης να μιλά επιθετικά σε μέλη της Ομοσπονδίας Πάλης, το διοικητικού συμβουλίου» είπε ο κ. Πελέκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΟΠ, Κώστας Φάλιας δήλωσε πως ο Γιώργος Πιλίδης συμμετείχε στο Survivor χωρίς να ενημερώσει κανέναν από την Ομοσπονδία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024