Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυφάδα: Φωτιά ξέσπασε στις παρυφές του Υμηττού

Γλυφάδα: Φωτιά ξέσπασε στις παρυφές του Υμηττού

Στην περιοχή της Γλυφάδας πνέουν ισχυροί άνεμοι

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πουρνάρι στη Γλυφάδα τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 10 οχήματα της πυροσβεστικής και 20 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση τα μέσα πυρόσβεσης ενισχύθηκαν. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τον Υμηττό, από το τέρμα της οδού Μετσόβου από όπου ξεκίνησε.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Ανησυχία για τους δυνατούς ανέμους

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού.

Δείτε εικόνες από το σημείο που εξασφάλισε το in

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Γλυφάδα, προχώρησε η Τροχαία.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν και στη Γραμμή 7 του Τραμ λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στον Πειραιά κοντά στο ΣΕΦ και στη Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν για την Γραμμή 7 του Τραμ «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» με τερματικό σταθμό τη στάση ΣΕΦ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στον Πειραιά στην είσοδο της πόλης μετά το ΣΕΦ.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν για την κατάσβεση 2 πυροσβεστικά οχήματα και 6 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο και καίει ξερά χόρτα.

Νωρίτερα εκδηλώθηκε φωτιά στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ γίνονται ρίψεις νερού από και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο έπσυσαν και επιχειρούν δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και εναέριες δυνάμεις. Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024