Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H φροντίδα των μαλλιών το καλοκαίρι - Χρήσιμα tips για να παραμείνουν υγιή και δυνατά

H φροντίδα των μαλλιών το καλοκαίρι – Χρήσιμα tips για να παραμείνουν υγιή και δυνατά

Πόσο ο ήλιος επηρεάζει την υγεία των μαλλιών μας, και πώς μπορούμε να τα προστατέψουμε;

Το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτό για τα μαλλιά μας σημαίνει ξεθώριασμα χρώματος, αδύναμες άκρες, ψαλίδα και έλλειψη λάμψης.

Η θάλασσα και το αλάτι τα αφυδατώνουν και πολλές από εμάς αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατέψουμε.

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Ιωάννα Πανουτσοπούλου, μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και έδωσε χρήσιμες συμβουλές.

«Τα μαλλιά μας επιβαρύνονται καθημερινά, και από την ατμόσφαιρα και από τους ρύπους, όχι μόνο από τον ήλιο, αλλά και στην πόλη ακόμη περισσότερο. Οι βαφές μαλλιών όσο περνάει ο καιρός είναι πιο εξελιγμένες και επιβαρύνουν λιγότερο τα μαλλιά, ωστόσο συνεχίζουν να τα επιβαρύνουν. Είναι σημαντικό να αυξάνουμε τα μεσοδιαστήματα που βάφουμε τα μαλλιά μας, ειδικά το καλοκαίρι. Εάν είναι δυνατόν να αφήνουμε ένα διάστημα 4 εβδομάδων ανάμεσα στις βαφές», ανέφερε αρχικά.

Για το πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε, η κ. Πανουτσοπούλου είπε πως, «μία ιδανική και πρακτική συμβουλή είναι, μετά τη βουτιά στην θάλασσα ή στην πισίνα, να ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας με γλυκό νερό επιτόπου. Δηλαδή, να μην περιμένουμε να μείνει το αλάτι πάνω και να τα αφυδατώσουμε, να τα ξεβγάζουμε κατευθείαν με νερό».

«Το πόσο συχνά να πλένουμε τα μαλλιά μας, μπορούμε να τα λούζουμε καθημερινά, αλλά με θρεπτικά σαμπουάν και όχι ένα σαμπουάν που απλά θα τα καθαρίσει, αλλά ταυτόχρονα να ενυδατώσει και να θρέψει τα μαλλιά μας. Ιδανικά το καλοκαίρι, πρέπει να αντικαθιστούμε το μαλακτικό μαλλιών, που ουσιαστικά τα ξεμπερδεύει, με μάσκα μαλλιών», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «Το καλοκαίρι με τα πολλά λουσίματα, την θάλασσα, τον αέρα, και το αλάτι αφυδατώνεται η τρίχα και χάνει την ελαστικότητά της. Έτσι θέλουμε μετά το λούσιμο να επαναφέρουμε όλα αυτά τα δομικά και θρεπτικά συστατικά που έχει χάσει η τρίχα. Είναι σημαντικό να βάλουμε τη μάσκα αλλά όχι πάνω από 10 λεπτά. Εάν μείνει πάνω από 10 λεπτά πέφτει πολύ βαριά στο μαλλί, και η τρίχα μετά δεν αναπνέει».

Τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία τους;

Για να προστατευθούμε από τον ήλιο, μία απλή συμβουλή είναι να φορέσουμε καπέλο, και οι άντρες προστατεύουν το τριχωτό και το άτριχο τριχωτό της κεφαλής.

Επιπλέον, οι γυναίκες μπορούν να πιάσουν το μαλλί με μία χαλαρή πλεξούδα ή αλογοουρά, και έτσι προστατεύουν τα μαλλιά και από τον ήλιο και από τον αέρα.

Μπορούμε να βάλουμε αντηλιακό μαλλιών, και ανάλογα εάν είναι ξηρά ή λιπαρά να βάλουμε σπρέι ή κρέμα, πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο.

«Πρέπει να ακολουθούμε μία μεσογειακή διατροφή, και να παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά, ή να πάρουμε κάποια συμπληρώματα διατροφής που έχουν αμινοξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνη B12 – D, που είναι τα χρήσιμα για τα μαλλιά μας. Είναι προτιμότερη  η πρόληψη από τη θεραπεία», κατέληξε η κ. Πανουτσοπούλου.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024