Ρώσοι συνταγματάρχες ακούγονται να βρίζουν τον Πούτιν και τον Σοϊγκού για τις αποτυχίες τους στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ κάνουν λόγο για λάθη και ανικανότητα. Τις συνομιλίες δημοσίευσε η ουκρανική υπηρεσία του Radio Free Europe, αφού τις παρέλαβε όπως λέει από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Η αυθεντικότητα των κλεμμένων συνομιλιών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.

Ο διάλογος φέρεται να γίνεται μεταξύ του Βλαντιμίροβιτς Βλάσοφ και Βιτάλι Κόβτουν στις 14 Απριλίου. Ο ένας είναι Ρώσος συνταγματάρχης που διοικούσε πυραυλικές μεραρχίες κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Μαριούπολης το 2015, όπου είχαν σκοτωθεί 30 άμαχοι. Ο συνομιλητής του είναι ένας στρατιωτικός γιατρός από το Βινίτσιν, ο οποίος έχει πολλούς συγγενείς στην Ουκρανία.

Οι διάλογοι

«Ένας γ@μ…ένος πύραυλος έπρεπε να πέσει στην oυκρανική Βουλή στο Κίεβο. Γιατί δεν έπεσε. Να πάρει, δεν το καταλαβαίνω, είσαι γ@μ…ένος γ@μ..όλη Πούτιν», ακούγεται να λέει ο Κόβτουν. «Γιατί δεν έπεσε πύραυλος στο Κίεβο… Κάτι δεν έγινε σωστά», προσθέτει ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και ο Σοϊγκού.

«Ο Σεργκέι Σοιγκού είναι τελείως ανίκανος», ακούγεται να λέει Ρώσος στρατιωτικός, ο οποίος φέρεται να είναι ο Βλαντιμίροβιτς Βλάσοφ. «Απλώς ένας γ@@@..ος σόουμαν», προσθέτει. Ο Βλάσοφ αποκαλεί επίσης τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, τον ανώτατο διοικητή της Ρωσίας στην Ουκρανία, «εντελώς ανόητο» και «ανεγκέφαλο γ@@…ο ηλίθιο».

Μάλιστα, φαίνεται πως ζητούν και τον βομβαρδισμό αμάχων: «Ρίξτε τις, γαμ***. Ακόμα και αν χτυπήσουν σε λάθος μέρος, ας φοβηθούν».