Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εμείς είμαστε η πραγματική προοδευτική δύναμη», δήλωσε στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εμείς είμαστε η πραγματική προοδευτική δύναμη», δήλωσε στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, που διεξάγεται στο ΣΕΦ.

«Είμαστε και πάλι εδώ, περισσότεροι παρά ποτέ, έτοιμοι να ανανεώσουμε τους δεσμούς της παράταξής μας με τη νέα γενιά. Ανιχνεύοντας τα ζητούμενα της εποχής, ο στόχος μας παραμένει ένας: σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα να είναι ένας πόλος σταθερότητας και προόδου και οι νέοι να έχουν μια καλύτερη ζωή από εκείνη των γονιών τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

«Η ΟΝΝΕΔ, εδώ και 48 χρόνια, κατόρθωσε να καθιερώσει αξίες, μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ρόλο που έπαιξε η νεολαία του κόμματος διαχρονικά στην ιστορία της παράταξης.

Στην εποχή μας, «η πολιτική» μόδα της Αριστεράς θαύμαζε τριτοκοσμικές χώρες, συνέχισε ο πρωθυπουργός, ενώ απευθυνόμενος στα μέλη της ΟΝΝΕΔ, σημείωσε: «Έχετε έναν διπλό ρόλο, από τη μία πλευρά να μεταφέρετε τις ιδέες μας σε κάθε νέο πολίτη και, από την άλλη, να εμπλουτίζετε την πολιτική μας με τα μηνύματα που παίρνετε από τη νέα γενιά».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΟΝΝΕΔ «μεγάλωσε, καθώς προστέθηκαν 22.000 νέες εγγραφές μελών. Μια φορά Οννεδίτης, για πάντα Οννεδίτης!», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως η ΟΝΝΕΔ «δεν λειτουργεί αποστειρωμένα».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το «τολμηρό βήμα» της επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ και ότι ζήτησε να μην αποτελέσει παράρτημα του κόμματος και να αποτελούν τα μέλη της φωτοτυπία των μεγαλύτερων στελεχών.

«Η παράταξη μόνο με την δροσιά της νέας γενιάς ανανεώνεται. Έχετε διπλή αποστολή να μεταφέρετε σε κάθε νέο πολίτη την πολιτική μας και να την εμπλουτίζετε με τα μηνύματα, που εσείς παίρνετε από την κοινωνία», προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε συγχαρητήρια σε όλες και όλους για τη δουλειά που έγινε για το συνέδριο και τόνισε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση για την παράταξη ότι ο πρόεδρός της είναι και γραμματέας της πολιτικής επιτροπής», ευχαριστώντας τον Παύλο Μαρινάκη και απευθυνόμενος στον υποψήφιο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου, είπε χαριτολογώντας ότι είναι «βαριά η φανέλα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως, ερχόμενος στην αίθουσα του συνεδρίου, είδε μια βιβλιοθήκη, για να υπογραμμίσει καταχειροκροτούμενος:

«Το μήνυμα είναι ένα: Ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες! Εμείς ξέρουμε από ποια πλευρά είμαστε, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ο νόμος δεν θα σταματάει στις πύλες του πανεπιστημίου, οι ομάδες φύλαξης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σύντομα θα είναι εκεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον κάθε πολίτη και ειδικά στη νεολαία»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα έχει αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες κρίσεις, όμως η πατρίδα μας δεν ξέφυγε από την πορεία της. «Μέσα από μία παγκόσμια αναστάτωση, την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν τις τελευταίες δεκαετίες και γεωπολιτικά και αμυντικά και οικονομικά».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον κάθε πολίτη και αναφέρθηκε ειδικά στη νεολαία, για την οποία «έγιναν και γίνονται πολλά: Από την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ταχυμεταφορέων, έως το πρώτο ένσημο, το νέο ασφαλιστικό. Στους νέους απευθύνεται κυρίως και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Επίσης το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση έγινε πράξη από τη δική μας κυβέρνηση, αλλά και οι νταντάδες της γειτονιάς».

Όσον αφορά την παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ήδη υπηρετούν στη δημόσια παιδεία μας περισσότεροι από 16.000 νέοι εκπαιδευτικοί, «οι πρώτες προσλήψεις εδώ και πάνω από μία δεκαετία», όπως είπε, τονίζοντας: «Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών, την οποία αρνούνται οι αντίπαλοι μας υπονομεύοντας την πολιτική μας».

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα διαθέτει μια τολμηρή στρατηγική ισότητας»

Περεταίρω ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήματα ισότητα και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα διαθέτει μια τολμηρή στρατηγική ισότητας με ειδικά σχέδια για τους ΛΟΑΤΚΙ+», τόνισε και προσέθεσε: «Ποτέ άλλοτε δεν αναπτύχθηκαν τόσες οριζόντιες δράσεις κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Πότε το κράτος δεν αντιμετώπισε τόσο κατάματα την εξάρτηση από τις ουσίες, τη μόρφωση στις φυλακές. Προ ολίγων εβδομάδων, είχα βρεθεί στον πρώτο χώρο εποπτευόμενης χρήσης. Τομή που ξεπερνά στερεότυπα και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Εμείς είμαστε η πραγματική προοδευτική δύναμη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προσωπική στέγη

Αναφερόμενος στην προσωπική στέγη, δήλωσε ότι «επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σχέδιο, που περιλαμβάνει όλες τις λύσεις και αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του Δημοσίου, μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν διαμερίσματα που μένουν επί χρόνια κλειστά και σε συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».

Και προσέθεσε: «Να ανακαινιστούν παλιά διαμερίσματα και να δημιουργηθούν νέες φοιτητικές εστίες, ώστε ένας νέος να μην χρειάζεται να πληρώνει μεγάλα ποσά για κατοικία που δεν πληροί τις βασικές προϋποθέσεις. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν σύντομα και θα πραγματοποιηθούν στη δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας».

«Η νεολαία να είναι στην πρώτη γραμμή»

«Όταν έρθει η νέα τετραετία, απόφασή μου είναι ότι θέλω τους νέους στην πρώτη γραμμή, τη νεολαία μπροστά, και αυτό πλέον μπορούμε να το πούμε ανοιχτά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Νέα Δημοκρατία να είναι αφιερωμένη στις δικές σας ανησυχίες. Να τι θέλω για τη γενιά των πολλαπλών κρίσεων», είπε χαρακτηριστικά.

«Πράσινες επενδύσεις για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, υγεία και κοινωνική φροντίδα και ισχυρή άμυνα για την προστασία των ακριτικών νήσων μας. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και σε αυτήν, σας θέλω δίπλα μου, την κάθε μία και τον καθένα ξεχωριστά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να αποφοιτήσετε από ένα πανεπιστήμιο της γνώσης ή από μια σχολή που θα σας κάνει περιζήτητους επαγγελματίες. Να αισθάνεστε ότι μπορείτε να βρείτε δουλειά, όχι με μέσο, αλλά επειδή μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας. Να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό, χωρίς να σας αγχώνει το ενοίκιο. Να γίνουν όλα αυτά σε μια ασφαλή κοινωνία.

Σε μια κοινωνία που η ελευθερία θα συνυπάρχει με την ευθύνη και ένα κράτος αρωγό με τις υπηρεσίες του και την καθημερινότητα πιο φιλική στο περιβάλλον και στον πολιτισμό. Κυρίως, όμως, με μια πολιτεία που θα εργάζεται σκληρά ώστε ο επόμενος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο.

Γι’ αυτό, η πορεία αυτή, που ξεκίνησε από το 2019, πρέπει να συνεχιστεί. Το συνέδριό μας γίνεται η αφετηρία και η τελική ευθεία προς την επόμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Οι αγγελιοφόροι της, να είστε εσείς», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στη νεολαία της ΝΔ.

«Η πατρίδα χρειάζεται μια σωστή κυβέρνηση που κάνει και λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024