Στο νοσοκομείο του Ρίου συνεχίζει να νοσηλεύεται η 16χρονη που μεταφέρθηκε εκεί από δομή, όταν αιματολογικές εξετάσεις που έκανε έδειξαν ότι πάσχει από σύφιλη.
Όπως αναφέρει, σύμφωνα με το thebest.gr, η διευθύντρια της δερματολογικής κλινικής, Σοφία Γεωργίου, «μπήκε σε μονόκλινο δωμάτιο ενώ αυτή τη στιγμή, αφού δεν εμφανίζει βλάβες λόγω της νόσου, δεν μπορεί να την μεταδόσει η παρά μόνο με μετάγγιση αίματος».
Δεν είναι ξεχασμένη νόσος, συχνά τα περιστατικά
Παράλληλα, όπως αναφέρει, η σύφιλη δεν είναι μία ξεχασμένη νόσος ενώ στο νοσοκομείο του Ρίου τα περιστατικά είναι συχνά.
Όπως εξηγεί, «τα περιστατικά σύφιλης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Υπάρχουν περιπτώσεις και σε νέα παιδάκια ακόμα. Το συγκεκριμένο παιδί, η 16χρονη, δεν έχει βλάβες ενώ την ασθένεια έδειξαν οι εξετάσεις αίματος. Δεν γνωρίζουμε αν είχε βλάβες στο παρελθόν όμως αυτή τη στιγμή, μετά τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει. Θα πάρει την κατάλληλη αγωγή και δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα».
Ιάσιμη ασθένεια
Η σύφιλη, εξηγεί η γιατρός «δεν είναι μία ξεχασμένη ασθένεια και είναι ιάσιμη. Τα τελευταία 20 χρόνια στη δερματολογική κλινική του Ρίου έχουμε περίπου 2 περιστατικά την εβδομάδα και σε άτομα που έχουν ετεροφυλικές σχέσεις και ομοφυλοφιλικές. Η νόσος μεταδίδεται και από τη μητέρα στο έμβρυο. Κατά κύριο λόγο μεταδίδεται από τη σεξουαλική επαφή ενώ σχεδόν απίθανη είναι η μετάδοση μέσω αντικειμένων.
Η ασθένεια «χτυπάει» κατά βάση νεαρούς ενήλικες αλλά έχει τύχει και σε ηλικιωμένους. Η ασθένεια εκδηλώνεται διαφορετικά στο κάθε στάδιό της ενώ οι περισσότεροι δεν φτάνουν στο τρίτο στάδιο καθώς αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα πολύ νωρίς. Παλιότερα οι ασθενείς με σύφιλη ακρωτηριάζονταν ενώ τώρα με την πενικιλίνη η νόσος σταματά στη πρώτο στάδιο.
Οι ασθενείς θεραπεύονται με ενέσιμη θεραπεία όμως χρειάζεται να παρακολουθούνται με εξετάσεις αίματος για να ξέρουμε ότι δεν υπήρξε αποτυχία της θεραπείας ή νέα μόλυνση».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας