Εδώ και μήνες η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται «στο πόδι» για να γιορτάσει τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο με μια σειρά από εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, την επίσημη τετραήμερη αργία του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.

Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, street parties, εκθέσεις, φωτισμούς κτιρίων και μνημείων, ξεκίνησαν σήμερα (2/6) με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, το «Trooping the Colour».

Στην παρέλαση συμμετείχαν πάνω από 1.200 στρατιωτικοί της Μεραρχίας του Βασιλικού Οίκου με 240 άλογα, δέκα στρατιωτικές μπάντες και περίπου 400 μουσικούς.

Στις 3 το μεσημέρι η βασίλισσα Ελισάβετ, η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τα τρία της παιδιά, βγήκαν στο μπαλκόνι για να παρακολουθήσουν τα μαχητικά αεροσκάφη.

Νωρίτερα, η βασίλισσα εμφανίσθηκε στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, επευφημούμενη από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα ανάκτορα στο Λονδίνο.

Επίσης, μια μεγάλη συναυλία θα δοθεί το Σάββατο έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου, το παρών στην σκηνή θα δώσουν κορυφαίοι καλλιτέχνες. Οι Queen και ο Adam Lambert, ο Έλτον Τζον και η Νταϊάνα Ρος, οι Duran Duran και ο Αndrea Bocceli.

Σημειώνεται, πως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, και μάλλον η μοναδική που μπορεί να συμβεί αυτό σε μια γενιά, μια «αλησμόνητη γιορτή για μια πραγματικά ιστορική στιγμή».

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τους εορτασμούς