Πείραμα «πιλότος» στα Ιωάννινα
Στα Ιωάννινα αύριο, θα γίνει το πείραμα «πιλότος» της εφαρμογής του μέτρου των 30 χιλιομέτρων την ώρα, για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες.
Στα Ιωάννινα αύριο θα δημιουργηθούν συνθήκες βιώσιμης κινητικότητας από τον Δήμο Ιωαννιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.
Στις 3 Ιουνίου λοιπόν, την παγκόσμια ημέρα του ποδηλάτου, τα Γιάννενα θα κάνουν τη μεγάλη δοκιμή. Σε όλους τους δρόμους της πόλης το όριο ταχύτητας είναι 30χλμ/ώρα. Θα είναι όριο για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες ώστε οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί και φιλόξενοι στους ποδηλάτες.
Σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο, το Αστικό ΚΤΕΛ και τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ιωαννίνων θα επιχειρηθεί ένα «πείραμα» κινητικότητας στην πόλη χωρίς να διαταραχθεί η καθημερινότητά της.
«Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη της ένταξης του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας, με σκοπό την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Κινητικότητας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Ιωάννινα.
Στην συνέχεια παρουσίασε τις δράσεις που θα εφαρμοστούν αύριο στην πόλη:
- Πιλοτική εφαρμογή του μέτρου των 30 χιλιομέτρων την ώρα. Η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της ζωής της πόλης είναι ένα ζήτημα που προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχεδιασμό της κυκλοφοριακής οργάνωσης. Περιλαμβάνει το αυτοκίνητο, τη δημόσια συγκοινωνία και το περπάτημα, ενώ έμφαση δίνεται και στα ευάλωτα άτομα.
Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στα Ιωάννινα εντάσσεται στον σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει ο Δήμος για την ενσωμάτωση του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή της πόλης, με την έναρξη της «Μελέτης Ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των πολιτών στον σχεδιασμό ενσωμάτωσης του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή της πόλης» και την υλοποίηση των συμμετοχικών εργαστηρίων, ώστε οι τελικές προτάσεις να διαμορφωθούν σε στενή συνεργασία όλων.
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
- «Λύγισε» ο Λουίς Ντίας: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας (vid)
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442