Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο τα τελευταία 25 χρόνια

Γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο τα τελευταία 25 χρόνια

Είναι γυναίκες που δημιουργούν, προτείνουν, προωθούν ιδέες και επιφέρουν αλλαγές στον κόσμο

Είναι γυναίκες, πολιτικοί, αθλήτριες, καλλιτέχνες, ακτιβίστριες, επιχειρηματίες. Γυναίκες που διοικούν, δημιουργούν, προτείνουν ιδέες, αλλάζουν τον κόσμο.

Η εκπομπή «Ελένη» παρουσιάζει σε ένα βίντεο γυναίκες πρότυπα, γυναίκες έμπνευση που άλλαξαν τα δεδομένα και έφεραν τα πάνω κάτω η καθεμιά στον τομέα της.

Άνγκελα Μέρκελ: Αποχώρισε από την καγκελαρία της Γερμανίας, ύστερα από 16 χρόνια, ενώ υπήρξε η πρώτη γυναίκα καγκελάριος του ομοσπονδιακού κράτους και μια γυναίκα που συνέδεσε το όνομά της με σημαντικά κεφάλαια της Ευρώπης, όπως η κρίση του ευρώ και το προσφυγικό ζήτημα. Η ιστορία θα την κρίνει αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα σύμβολο.

Κάμαλα Χάρις: Η πρώτη Αφροαμερικανίδα, με ινδικές ρίζες αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, η υψηλότερη θέση που έχει αναλάβει γυναίκα στη χώρα. Υπηρέτησε επίσης, ως Γερουσιαστής για την Καλιφόρνια, ως Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια αλλά και ως περιφερειακή Εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Το 2018 η μικρή Γκρέτα ήταν απλώς ένα 15χρονο κορίτσι που αντί να πηγαίνει σχολείο διαμαρτυρόταν έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Σήμερα είναι ένα υπόδειγμα νεανικού ακτιβισμού και σύμβολο οικολογικής συνείδησης. Η θυμωμένη Γκρέτα Τούνμπεργκ, που μιλά σε όλα τα διεθνή forum και κατηγορεί τους ηγέτες των κρατών ότι κλέβουν το μέλλον της, δεν θέλει να αλλάξει τον κόσμο παίζοντας με τους κανόνες.

Σιμόν Μπάιλς: Η σταρ υπεραθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής έφερε στο προσκήνιο το θέμα της ψυχικής υγείας των αθλητών, όταν το 2018 κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίηση της από τον γιατρό της ολυμπιακής ομάδας και αργότερα όταν αποχώρησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μαλάλα Γιουσαφζάι: Έγινε σύμβολο αγωνιζόμενη για το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση. Το 2014 έγινε το νεότερο πρόσωπο που κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης.

Μελίντα Γκέιτς: Μαζί με τον -πρώην πια- άντρα της, τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, η Μελίντα διευθύνει την πιο μεγάλη και σημαντική φιλανθρωπική οργάνωση του κόσμου. Το «Bill & Melinda Gates Foundation» δίνει μάχη κατά της φτώχειας, του AIDS, της πολυομελίτιδας, του δικαιώματος όλων των παιδιών στην περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Αντζελίνα Τζολί: Είναι η απόδειξη πως μία σταρ του Χόλυγουντ μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Συνεχίζει να κάνει ταξίδια, να δίνει ομιλίες ως πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ ενώ μεγαλώνει τα μικρότερα παιδιά της.

Έλεν ΝτεΤζενέρις: Το 1997 η αποκάλυψη της σεξουαλικής της ταυτότητας έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Time. Η κωμικός, σταρ και παραγωγός το The Ellen DeGeneres Show, που παρακολουθούσαν καθημερινά επί 19 χρόνια εκατομμύρια Αμερικανοί, είναι μια γυναίκα που άλλαξε τον κόσμο. Ποια άλλη παντρεμένη και περήφανη ομοφυλόφιλη και ακτιβίστρια για τα gay rights θα μπορούσε να φέρει στο πλατό της τον πρόεδρο των ΗΠΑ και να τον βάλει να χορέψει;

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024