Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριήμερο εκδηλώσεων με τις «Αναιρέσεις»

Τριήμερο εκδηλώσεων με τις «Αναιρέσεις»

Στη Γεωπονική Σχολή οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν νωρίς το απόγευμα με συζητήσες και θα καταλήγουν αργά το βράδυ με συναυλίες.

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις πραγματοποιείται φέτος στις 3 -4 -5 Ιούνη στη Γεωπονική Σχολή με κε κεντρικό σύνθημα «Η νεολαία δεν πολεμά, επαναστατεί! Παλεύει, δημιουργεί, γράφει ιστορία!».

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 3 Ιούνη

Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του με την εκδήλωση με τίτλο «Η αντικαπιταλιστική αριστερά στην εποχή της κρίσης και του πολέμου».
Στο πρώτο workshop θα γίνει συζήτηση για τις θεμελιώσεις αντιφάσεις της πολιτικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτές εμφανίζονται στην διαχείριση της πανδημίας και το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Η Ελεάνα Χατζάκη αφηγείται λαϊκά παραμύθια με Γυναίκες που νίκησαν το θεριό της έμφυλης βίας.
Παραμύθια από τις προφορικές παραδόσεις των λαών του κόσμου εκφράζουν την λαϊκή κατακραυγή ενάντια στην πατριαρχική βία σε εποχές που τα εγκλήματα κατά των γυναικών δικαιολογούνταν ως εγκλήματα τιμής και ερωτικού πάθους.
Την Παρασκευή η καθιερωμένη  HipHop σκηνή σε νέες περιπέτειες. Alex και Mira, Rationalistas και Εθισμός &Golden Child προσγειώνονται στη Γεωπονική για ένα καταιγιστικό live.
Στην πίσω πλευρά του Γεωπονικού, εμφανίζονται οι κωμικοί Στέλιος Ανατολίτης, Χρύσα Κατσαρίνη, Γιάννης Ρούσσος και Σπήλιος Φλώρος.
Ακολουθούν οι αγαπημένοι Χειμερινοί Κολυμβητές και το γλέντι θα συνεχιστεί με τους Γκιντίκι.

Σάββατο 4 Ιούνη

Το Σάββατο η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ «Η ζωή μας στο στόχαστρο του πολέμου. Η μεγάλη πρόκληση του αντιπολεμικού κινήματος»
Οι Αναιρέσεις ετοιμάζονται να χορέψουν με κάθε τόνο και τρόπο.
Από τη μία πλευρά η παράδοση της χώρας και της γειτονιάς μας και από την άλλη σύγχρονοι ηλεκτρονικοί ήχοι για να συμπληρώνουν το παζλ.
Εμφανίζονται οι Pitsouni X Burn One, οι RSN και Electric Quartet &MC Yinca, live set με τον Kill Emil, καθώς και dj set από τους Palov, Cayetano και Cleopatra Fyntanidou.
Στην άλλη σκηνή μια Balkan βραδιά με τον Boban Markovic και την ορχήστρα του, φέρνοντας τα χάλκινα επί σκηνής, αφού θα έχουν προηγηθεί οι Αγία Φανφάρα.
Το γλέντι κρατάει μέχρι το πρωί με τους Μαντάρες.

Κυριακή 5 Ιούνη

Ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα της εποχής, αυτό της περιβαλλοντικής καταστροφής απασχολεί την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων. «Από την περιβαλλοντική κρίση στην ενεργειακή φτώχεια: Υπάρχει απάντηση;».
Τα γρασίδια των Αναιρέσεων την Κυριακή φαίνεται να είναι πιο καλοκαιρινά από ποτέ.
Φοίβος Δεληβοριάς, Νεφέλη Φασούλη και Δημήτρης Μεντζέλος έρχονται να σαλπίσουν την έναρξη του καλοκαιριού αλλά και (σχεδόν) το φινάλε του φεστιβάλ.
Μαζί στη σκηνή η Nalyssa Green και οι S.W.I.M.
Το κιθαριστικό φινάλε του φεστιβάλ θα δώσει ο ελληνόφωνος στίχος στην πίσω σκηνή. Dury Dava, Bazooka και Στέλιος Σαλβαδόρ με τα Μωρά στη Φωτιά σφυρίζουν τη λήξη του φεστιβάλ για φέτος.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί και τις 3 μέρες έκθεση κόμικς και εικαστικών έργων με θεματική την έμφυλη καταπίεση και βία και  τίτλο «Ni una menos!», μετά το ανοιχτό κάλεσμα του Project Αναιρέσεις σε δημιουργούς να συμμετέχουν, τα έργα τους θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο στο Φεστιβάλ.

Στόχος είναι η ανάδειξη μιας πολύχρωμης ενδυνάμωσης της φωνής πολλών καλλιτεχν(ρι)ών, με έργα που περιγράφουν την πιο σκληρή έκφραση της έμφυλης καταπίεσης.
Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν περίπτερα από διάφορες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο εργατικό κίνημα και στα κινήματα γειτονιάς, όπως εργατικές λέσχες, λαϊκές συνελεύσεις κ.ά.

Info

  • Ώρα έναρξης πολιτικών εκδηλώσεων 19.30, συναυλιών 21.30
  • Τιμή εισόδου ενίσχυσης 5 € και για τις 3 ημέρες 12 €

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.anaireseis.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024