Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι χάρτες που έδωσε ο Πρωθυπουργός στον Σολτς

Οι χάρτες που έδωσε ο Πρωθυπουργός στον Σολτς

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, μετά τη θέση «ίσων αποστάσεων», που πήρε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στις τουρκικές απειλές.

Την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτόξευε νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειχνε χάρτες στον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς . Έναν χάρτη της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες και χάρτη με τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών σε νησιά. Ίσως αυτοί οι δύο χάρτες να τους καταλαβαίνουν καλύτερα οι σύμμαχοί μας (και κυρίως οι Γερμανοί) γιατί δείχνουν παραστατικά όλη την πρόθεση της Τουρκίας για επεκτατισμό. Είναι ο ίδιοι χάρτες που έδειξε ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο Μπάιντεν και στα μέλη του Κογκρέσου.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε, λοιπόν, με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, μετά τη θέση «ίσων αποστάσεων», που πήρε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στις τουρκικές απειλές. Στην ουσία το γερμανικό υπουργείο ένιπτε τας χείρας του και έλεγε να τα βρούμε μεταξύ μας, τη στιγμή που όλοι θυμούνται τους Πράσινους (που μετέχουν σήμερα στην γερμανική κυβέρνηση) όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση είχαν αρνητική στάση έναντι της Τουρκίας και μάλιστα ζητούσαν από την τότε κυβέρνηση Μέρκελ να επιβάλει εμπάργκο όπλων και να μην πωλήσει στην Άγκυρα τα υποβρύχια. Πώς όμως αλλάζουν τα πράγματα μόλις βρεθούν στην κυβέρνηση;

Δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων

Σε εκείνο όμως που έδωσε έμφαση ο Πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον κ. Σολτς είναι ότι δεν νοείται η τακτική ίσων αποστάσεων, ιδίως από μία χώρα, που έχει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρα και του τόνισε πως «οι τουρκικοί λεονταρισμοί δεν θα γίνουν ανεκτοί», και ότι η Τουρκία είναι αυτή με την επιθετική της ρητορική που υπονομεύει την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βηματοδότης

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024