Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη με το ΙΤΕ στην Κρήτη και τα Ιωάννινα

Συνεργασία Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη με το ΙΤΕ στην Κρήτη και τα Ιωάννινα

Συνεργασία στο τομέα της βιοτεχνολογίας ξεκινά ο ΟΦΕΤ με το ΙΤΕ στο Ηράκλειο και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας στα Ιωάννινα – Η στήριξη της βασικής έρευνας μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα σε Κόμβο Καινοτομίας

Συνεργασίες αιχμής με δύο κορυφαία Ινστιτούτα της χώρας, το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στην Κρήτη και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας στα Ιωάννινα, ανακοίνωσε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).

Η πρόεδρος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), φαρμακοποιός MSc, μέλος ΔΣ του ΣΕΒ και πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas Ιουλία Τσέτη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη των νέων συνεργασιών με τα δύο Ινστιτούτα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, θα έχει αμοιβαία οφέλη τόσο για το ίδιο το ΙΤΕ όσο και για τον ΟΦΕΤ, με κοινό στόχο την προαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας, η οποία θα προέρχεται αμιγώς από ερευνητικά Ινστιτούτα με έδρα την Ελληνική περιφέρεια. Πρόσθεσε ακόμη, ότι «στην Ελλάδα παράγεται βασική έρευνα, την οποία οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποστηρίξουν, με στόχο οι νέοι επιστήμονες να παραμείνουν στη χώρα μας και ταυτόχρονα να δώσουμε την ελπίδα σε όσους επιθυμούν, να ακολουθήσουν το ερευνητικό πεδίο προκειμένου η Ελλάδα να μεταμορφωθεί σε Κόμβο Καινοτομίας και Αριστείας».

Διαβάστε επίσης: Πόσο απέχει μια παραγωγική μονάδα από το εργαστήριο των ερευνητών; 

Στην κατεύθυνση αυτή, η κ. Τσέτη, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου κ. Αθανάσιο Αρχοντίκη, επισκέφθηκε στις 27 Μαΐου 2022 το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Καθηγητή Δρ Νεκτάριο Ταβερναράκη, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Καθηγητή Δρ Γιάννη Βόντα, τον Διευθυντή του Δικτύου Διάχυσης Τεχνολογίας «Πράξη» κ. Παναγιώτη Καρνιούρα και τον Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, Δρ. Γεώργιο Παπαμιχαήλ.

Διαβάστε επίσης: Σε καινοτόμο διεθνές πείραμα συμμετέχει το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας

Στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι τομείς δραστηριότητας του ΙΤΕ, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι ερευνητικές προτεραιότητες του ΟΦΕΤ και η πρόθεση για συνεργασία με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στην Κρήτη και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας στα Ιωάννινα, σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της βιοτεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: Βραβεύσεις στον ΟΦΕΤ για τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη- με τις δύο βιομηχανίες του UNI-PHARMA & InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και τη νέα μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών Uniherbo –  παραμένει πιστά και διαχρονικά δίπλα στην ελληνική ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, έχοντας αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερες από 30 ερευνητικές ομάδες σε διάφορα ερευνητικά πεδία. Παράλληλα από το 2017, έχει ενισχύσει ένα μεγάλο αριθμό αριστούχων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με υποτροφίες μέσω του Ιδρύματος «ΑΜΚΕ Κλέων Τσέτης».

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024