Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Οι κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας

Ουκρανία: Οι κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας «δεν επαρκούν», λέει ουκρανός αξιωματούχος

"Αν ρωτάτε εμένα, θα έλεγα υπερβολικά αργές στην εφαρμογή, υπερβολικά καθυστερημένες και σίγουρα όχι αρκετές", είπε ο Ίχορ Ζόβκα, ο υποδιευθυντής του γραφείου του ουκρανού προέδρου.

Οι τελευταίες κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας, οι οποίες απαγορεύουν τις περισσότερες εισαγωγές του πετρελαίου της, «δεν επαρκούν» και ο ρυθμός εφαρμογής τους μέχρι στιγμής είναι πολύ αργός, όπως σημείωσε σήμερα σε ομιλία του στη Μαδρίτη ένας ανώτερος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας.

«Αν ρωτάτε εμένα, θα έλεγα υπερβολικά αργές στην εφαρμογή, υπερβολικά καθυστερημένες και σίγουρα όχι αρκετές», είπε ο Ίχορ Ζόβκα, ο υποδιευθυντής του γραφείου του ουκρανού προέδρου.

«Σαφώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Εάν ήμασταν ικανοποιημένοι, θα είχαμε ξεκινήσει την απελευθέρωση της Μαριούπολης άμεσα και θα είχαμε εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από το Ντονμπάς. Πιστεύουμε στις υποσχέσεις», είπε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση μετά την ομιλία του.

Στο πλαίσιο των αυστηρότερων αντιποίνων εις βάρος της Μόσχας μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από τρεις μήνες, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν χθες στις Βρυξέλλες σε ένα νέο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, το οποίο σύμφωνα με αξιωματούχους προβλέπει την άμεση απαγόρευση των δύο τρίτων και πλέων των εισαγωγών πετρελαίου από την Ρωσία και του 90% μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως είπε ο Ζόβκα, η Ουκρανία δεν είναι ικανοποιημένη και με τον ρυθμό της αποστολής όπλων από την Δύση.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024