
Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Απαιτείται δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις υψηλές τιμές της ενέργειας
Πληρώνουμε πιο ακριβά το φυσικό αέριο στην Ευρώπη από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου κι αυτή είναι μια στρέβλωση που χρειάζεται παρέμβαση, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης
Αναφορικά με την κρίση στην ενέργεια και τις εναλλακτικές πηγές, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο πλαίσιο του 27ου Συνεδρίου του ΕΛΚ, τόνισε ότι αντιμετωπίζουμε ένα βραχυπρόθεσμο πρόβλημα και μια μεσοπρόθεσμη έως και μακροπρόθεσμη πρόκληση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη ως Ευρώπη να προχωρήσουμε στην απολιγνιτοποίηση των οικονομιών μας και επεσήμανε ότι ακόμη και πριν την ουκρανική κρίση ένα μεγάλο μέρος του πακέτου της ΕΕ κατευθυνόταν σε επενδύσεις προκειμένου οι οικονομίες μας να γίνουν πιο ‘πράσινες’ και βεβαίως να αποκτήσει η ήπειρός μας ενεργειακή αυτονομία. Επεσήμανε ότι αυτό έγινε σαφές ότι είναι μια άμεση ανάγκη με την ουκρανική κρίση.
Στην Ελλάδα έχουμε την ευλογία να έχουμε ήλιο και ανέμους και ξέρουμε ότι η πιο φθηνή ενέργεια που μπορούμε να παράγουμε στην Ευρώπη θα προέρχεται από τον ήλιο και τον άνεμο, είπε.
Τόνισε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ δίνουν μάχη με τις τιμές της ενέργειας και είπε πως είναι αλήθεια ότι πληρώνουμε πιο ακριβά το φυσικό αέριο στην Ευρώπη από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου κι αυτή είναι μια στρέβλωση που χρειάζεται παρέμβαση.
Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Οποιαδήποτε υπόνοια απειλής της κυριαρχίας μας θα τιμωρείται με αυστηρό τρόπο
Υπογράμμισε την ανάγκη να δούμε τον τρόπο σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε θύματα μίας στρέβλωσης. Οπότε πρέπει να δράσουμε και να δράσουμε γρήγορα όχι μόνο μέσω εθνικών σχεδίων αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Χρειαζόμαστε επείγουσες παρεμβάσεις για να αντιμετωπίσουμε το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα των υψηλών τιμών ενέργειας. Αυτό είναι ένα επείγον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο πρωθυπουργός.
- Εκτός διεκδίκησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης; Η αινιγματική μαντινάδα από τα Σφακιά
- Καλοκαιρινές περιπέτειες στην Ευρώπη: Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για θαλάσσια σπορ – Τα ελληνικά «εξτρίμ» νησιά
- ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος του Μητσοτάκη να ζητάει και τα ρέστα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- «Το Φιλί» του Κλιμτ γίνεται LEGO των 4.000 κομματιών
- Σαραγόσα: Τριπλασιάστηκαν τα καμένα εδάφη από τη φωτιά – «Ο κίνδυνος εξάπλωσης παραμένει πολύ υψηλός»
- Λέκκας για Κυψέλη: Απαιτείται συνεχής παρακολούθηση – Δεν τίθεται ζήτημα στατικής επάρκειας των κτιρίων
