Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχολεία: Πότε χτυπάει το πρώτο κουδούνι - Τα μέτρα για τον κοροναϊό

Σχολεία: Πότε χτυπάει το πρώτο κουδούνι – Τα μέτρα για τον κοροναϊό

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Μπορεί τα σχολεία να μην έχουν κλείσει ακόμα για καλοκαίρι, ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι γονείς που θέλουν να γνωρίζουν πότε αυτά θα ανοίξουν για τη νέα περίοδο, προκειμένου να προγραμματίσουν τις οικογενειακές τους διακοπές.

Την απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί τους γονείς έδωσε σήμερα, Τρίτη (31/5) ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Από 1η Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί.

«Το πετύχαμε την περσινή χρονιά, θα το πετύχουμε και φέτος», σημείωσε ο κ. Κόπτσης, υπογραμμίζοντας πως η έγκαιρη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας, ώστε να ξεκινά απρόσκοπτα η σχολική χρονιά, θα πρέπει να καθιερωθεί και να περάσει μια άλλη κουλτούρα διαχείρισης του χρόνου και όλων των ενεργειών από εδώ και πέρα.

Παράλληλα, όπως είπε ο ίδιος η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Βέβαια, με δεδομένο ότι η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει ημέρα Κυριακή, η ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων αναμένεται να μετατεθεί για τις 12 Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα στα σχολεία

Σημειώνεται ότι από αύριο, Τετάρτη (1/6) καταργείται η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα σχολεία, με μοναδική εξαίρεση τις εξετάσεις.

Όσον αφορά στα μέτρα κατά της πανδημίας για τη νέα σχολική χρονιά, το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο.

Πάντως σε ερώτηση που δέχθηκε προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τα μέτρα μετά το καλοκαίρι, είπε ότι «το αρχικό σχέδιο είναι να υπάρξει επαναφορά μέτρων εάν και εφόσον δείξει δυναμική η πανδημία».

Ο κοροναϊός

«Το ένα σενάριο που ελπίζουμε να υλοποιηθεί είναι ότι ο κορονοϊός θα ακολουθήσει τη λογική των άλλων πανδημιών οι οποίες από το δεύτερο προς τρίτο έτος πάνε σε ενδημική φάση για να πάμε σε απαραίτητα και όχι αυστηρά μέτρα» είπε ο κ. Πλεύρης, ωστόσο, συμπλήρωσε, «αν δούμε κατάσταση έξαρσης ή κάποια μετάλλαξη τότε όλα είναι στο τραπέζι».

Φάση συμβίωσης

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπαίνουμε σε φάση συμβίωσης με τον κορονοϊό ώστε τα μέτρα να αφορούν τις ομάδες που είναι ευάλωτες στον κορονοϊό. Η αίσθηση είναι ότι δεν θα πάμε σε πίεση στο ΕΣΥ αλλά σε μέτρα για τις πιο ευάλωτες ομάδες» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024