Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ανδρουλάκης και ο Κουρτουά τι σχέση έχουν;

Ο Ανδρουλάκης και ο Κουρτουά τι σχέση έχουν;

Η βία στο Αριστοτέλειο και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που διαφωνεί πως το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που επωμίστηκε δυσανάλογο βάρος στα χρόνια της κρίσης. Συρρικνώθηκε, έχασε στελέχη, βουλευτές, ψηφοφόρους, διαλύθηκε. Ηταν το κόμμα που πάλεψε ανάμεσα στις συμπληγάδες των οιμωγών για «προσκυνημένους Τσολάκογλου» εξ αριστερών και των αλλεπάλληλων Ζαππείων εκ δεξιών.

Υπουργοί και βουλευτές του στοχοποιήθηκαν, προπηλακίστηκαν, βρέθηκαν στο νοσοκομείο, εξαιτίας κάποιων που για ιδιοτελείς σκοπούς υποδαύλιζαν το κλίμα έντασης. Εάν κάποιος ξέρει το νόημα της φράσης «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», σίγουρα είναι τα στελέχη και οι υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ.

Πολλά μάλιστα από τα στελέχη του που δέχτηκαν άγριες επιθέσεις στα χρόνια των Μνημονίων παραμένουν στο στελεχιακό του δυναμικό. Συνεπώς, προκαλεί, αν μη τι άλλο, αμηχανία πώς στο συγκεκριμένο κόμμα βγήκε η παρακάτω ανακοίνωση για τα επεισόδια στο ΑΠΘ. Πώς σχολίασε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ; «Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο αστυνομικός να στοχεύει – όπως φέρεται – με βομβίδα κρότου – λάμψης οποιονδήποτε πολίτη μέσα ή έξω από το πανεπιστήμιο.

Για ακόμα μία φορά καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες αυτές δεν τιμούν το ελληνικό πανεπιστήμιο και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του».

Το ΠΑΣΟΚ που έχει βιώσει τη βία της βαριοπούλας στο πετσί του δεν βρήκε να γράψει ούτε γραμμή για τις βαριοπούλες, ούτε λέξη για τα καθημερινά επεισόδια που απαξιώνουν το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Εστω ως απλή αναφορά μέσα στο υπόλοιπο σχόλιό του, έστω σε μισή γραμμή. Αγκυλωμένο σε ιδεοληψίες και ενοχικά σύνδρομα και συχνά στη θέση του απολογούμενου για ισχνή αριστεροσύνη, αδυνατεί να βρει ταυτότητα και αρνείται πεισματικά να αποτελέσει αταλάντευτη φωνή λογικής.

Τη στιγμή που οι πολίτες δείχνουν σαφή τάση να δώσουν στον νέο αρχηγό Νίκο Ανδρουλάκη την ευκαιρία ανάκτησης του χώρου του Κέντρου, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή εκπροσωπείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το κόμμα ακόμα παλαντζάρει σαν εκκρεμές. Και, ως γνωστόν, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

Για να το πούμε και με ποδοσφαιρικούς όρους. Ο Τιμπό Κουρτουά έπαιξε μόνος του το Σάββατο και νίκησε τη Λίβερπουλ κάνοντας εννιά επεμβάσεις και μαζεύοντας ό,τι γκολ έφτανε στην εστία των Ισπανών. Σε ένα κόμμα όμως δεν μπορεί να νικήσει μόνος του ο τερματοφύλακας που θα μαζεύει λάθη. Πρέπει να παίζει καλή μπάλα ολόκληρη η ομάδα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024