Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτακτη σύσκεψη της γαλλικής κυβέρνησης για τον τελικό του Champions League

Εκτακτη σύσκεψη της γαλλικής κυβέρνησης για τον τελικό του Champions League

Η γαλλική κυβέρνηση έκανε έκτακτη σύσκεψη για όσα συνέβησαν στον τελικό του Champions League στο Παρίσι, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Έκτακτη σύσκεψη στην γαλλική κυβέρνηση, έγινε σήμερα (30/5), μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον τελικό του Champions League, το περασμένο Σάββατο, για τα οποία, η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού, δήλωσε ότι οι οπαδοί της Λίβερπουλ εμφανίστηκαν χωρίς εισιτήρια.

«Πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ», δήλωσε η Ουντέ-Καστεγά, στην αρχή της συνάντησης.

Το πρόβλημα με τους φιλάθλους στον αγώνα στο Παρίσι έχει γίνει πολιτικό ζήτημα ενόψει των γαλλικών κοινοβουλευτικών εκλογών στα μέσα Ιουνίου, και με τη Γαλλία να φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι του 2023 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Οι εικόνες είναι θλιβερές, είναι ανησυχητικές γιατί μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι για γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες», είπε ο ηγέτης της ακροαριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν την Κυριακή, ενώ η ακροδεξιά, Μαρίν Λεπέν, αποκάλεσε το περιστατικό «ταπεινωτικό» για τη Γαλλία.

Ο ακροδεξιός πολιτικός, Ερικ Ζεμούρ είπε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε κυρίως από ντόπιους νέους από την κοντινή συνοικία του Παρισιού Saint Denis και όχι από οπαδούς της Λίβερπουλ.

Η Ουντέ-Καστεγά είπε ότι οι οπαδοί της Λίβερπουλ χωρίς έγκυρα εισιτήρια ευθύνονται για τα αρχικά προβλήματα με τον κόσμο στον τελικό του Champions League, με το πρόβλημα στη συνέχεια να επιδεινώνεται από τους ντόπιους νέους που προσπαθούσαν να εισβάλλουν στο ματς.

«Αυτό που πραγματικά πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι ότι αυτό που συνέβη πρώτα απ’ όλα ήταν αυτή η μαζική συγκέντρωση Βρετανών υποστηρικτών της Λίβερπουλ, χωρίς εισιτήρια ή με πλαστά εισιτήρια», δήλωσε η Ουντέ-Καστεγά στο ραδιόφωνο RTL τη Δευτέρα.

«Όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην είσοδο του σταδίου, θα υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν με δύναμη μέσα από τις πόρτες του Stade de France και ορισμένοι νέοι από την κοντινή περιοχή που ήταν παρόντες προσπάθησαν να μπουν μέσα με το πλήθος», τόνισε.

Ο αγώνας χρειάστηκε να καθυστερήσει 35 λεπτά αφού η αστυνομία προσπάθησε να συγκρατήσει τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο στάδιο χωρίς εισιτήρια, ενώ ορισμένοι κάτοχοι εισιτηρίων παραπονέθηκαν ότι δεν τους επετράπη η είσοδος.

Τηλεοπτικές εικόνες, έδειξαν νεαρούς άνδρες που δεν φαινόταν να φορούν κόκκινες φανέλες της Λίβερπουλ να πηδούν τις πύλες του γηπέδου και να τρέχουν από την ασφάλεια για να μπουν στον αγώνα. Άλλοι έξω, ανάμεσά τους και παιδιά, δέχθηκαν δακρυγόνα από την αστυνομία, είπε μάρτυρας του Reuters.

Ο Κρις Φιλπ, υπουργός Τεχνολογίας της Βρετανίας, δήλωσε σοκαρισμένος από τις εικόνες. «Έμεινα τρομοκρατημένος όταν είδα αυτές τις φωτογραφίες φιλάθλων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, φιλάθλωνν με ειδικές ανάγκες, να τους ψεκάζει με πιπέρι η γαλλική αστυνομία. Και από τις φωτογραφίες που είδα δεν υπήρχε προφανής δικαιολογία για αυτό το είδος συμπεριφοράς» υποστήριξε ο Φιλπ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λίβερπουλ, Μπίλι Χόγκαν, δήλωσε ότι ο σύλλογος ήθελε μια «διαφανή έρευνα» από την UEFA. Η υπουργός Αθλητισμού της Βρετανίας, Ναντίν Ντόρις κάλεσε επίσης την UEFA να διερευνήσει σχετικά.

Η Ουντέ-Καστεγά είπε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης στον αγώνα του Σαββάτου και ότι η ισπανική ομάδα είχε καταφέρει να ελέγξει τους φιλάθλους της καλύτερα από τη Λίβερπουλ.

Πρόσθεσε δε, ότι η Γαλλία έπρεπε να εξετάσει την ενίσχυση της ασφάλειας σε αγώνες ποδοσφαίρου υψηλού κινδύνου και ενώ περαιτέρω προβλήματα ξέσπασαν την Κυριακή μετά τον υποβιβασμό της Σεντ Ετιέν από τη γαλλική Ligue 1.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024